Nordre Aker Budstikke

Ber om beboerparkering før ny sykkelvei

SYKLING UNNTATT ENVEISREGULERING MED MOTSTRØMS SYKKELFELT (illustrasjon): I Jutulveien mellom Tåsenveien og Pastor Fangens vei planlegger Bymiljøetaten å etablere et sykkelfelt mot regulert kjøreretning for biltrafikk. Foto: BYMILJØETATEN

Bymiljøetaten skal tilrettelegge for sykkel i Jutulveien. Men fjerning av gateparkeringen vil skape store problemer før beboerparkeringen er på plass i 2018, frykter beboere.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.06.2017 kl 11:34

TÅSEN / ULLEVÅL / BJØLSEN: – På beboermøtet med Sykkelprosjektet i Oslo kommune om ny sykkelvei i Jutulveien på onsdag (14. juni, journ.anm.) kom det tydelig fram at løsningen som er foreslått vil skape store parkeringsproblemer for beboerne, og at en oppgradering av veien vil kunne skape mer gjennomgangstrafikk og økt hastighet i boområdet, sier Terje Olav Moen (Ap), representant i bydelsuvalget i Nordre Aker, og leder av Miljø-, plan- og samferdselskomiteen.

Terje Olav Moen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Del av byrute 7 for sykkel

Strekningen mellom Pastor Fangens vei og Uelands gate inngår i byrute 7 for sykkel, en prioritert sykkelrute mellom Gaustad i vest og Sinsen i øst. Veien er en viktig forbindelse mellom Blindern og østover i byen, og inngår i én av åtte nye sykkelruter innenfor Ring 3.

I Bydel Nordre Akers lokale sykkelstrategi fra 2014 ble gata utpekt som en ønsket sykkeltrasé, og strekningen inngår i planforslaget for Oslos fremtidige sykkelveinett.

Fjerner gateparkering

Onsdag 14. juni holdt Sykkelprosjektet åpent informasjonsmøte om prosjektet, slik Nordre Aker Budstikke skrev om.


Planforslaget Bymiljøetaten legger frem for Jutulveien innebærer etablering av sykkelfelt i vestgående retning mellom Tåsenveien og Pastor Fangens vei, og etablering av sykkelfelt i begge retninger mellom Uelands gate og Tåsenveien. Forslaget innebærer at uregulert gateparkering i Jutulveien mellom Pastor Fangens vei og Uelands gate fjernes for å frigjøre plass til sykkelfelt.

Les mer detaljert om sykkelplanene her.

Bekymret beboer

Kirsti Skjerven. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Kristi Skjerven, som er beboer i området, var tilstede på informasjonsmøtet onsdag, og møtte også opp i bydelsutvalget dagen etter, da saken sto på sakskartet til lokalpolitikerne. Hun viste til at de foreslåtte tiltakene er planlagt allerede i løpet av 2017.

Området skal også få beboerparkering, men det blir først i 2018.


– Møtet viste at Sykkelprosjektet ikke har god nok kunnskap om parkeringssituasjonen i området, sa Skjerven i BU-møtet torsdag.

Hun fortalte at det fra halv syv om morgenen er kamp mellom ansatte fra Ullevål sykehus om plass til å parkere i området. Disse konkurrerer om gateparkeringsplassene med beboerne i området, fordi de omkringliggende borettslagene ikke tillater beboerne å parkere på borettslagets grunn, opplyste Skjerven.

– Jeg er skremt av mangel på samarbeid og koordinering, sa Skjerven, som også hevdet lokalmiljøet ikke har vært inkludert i prosessen.

– Det har heller ikke vært dialog med Bydel Nordre Aker. Dette skaper en følelse av å få tredd noe over hodet på oss uten å få være meningsberettiget, sa Skjerven.

Hun ba bydelsutvalget få Bymiljøetaten til å utsette sykkeltiltaket til etter at beboerparkering er innført, slik planen er for de andre gatene som skal oppgraderes. Eventuetl må ordningen med beboerparkering fremskyndes, sa hun.


Støtte fra bydelsutvalget

Skjervens innspill ble hørt da bydelsutvalget skulle vedta sin uttalelse til planen, 15. juni.

– Jeg er glad for at bydelsutvalget gjorde et enstemmig vedtak som støtter synspunktene til beboerne rundt Jutulveien. Både Høyre og Arbeiderpartiet fremmet forslag om at beboerparkering for området må være på plass når sykkelveien anlegges, sier Terje Olav Moen til Nordre Aker Budstikke i etterkant av BU-møtet.

Bydelsutvalgets vedtak:

«Bydelsutvalget er positive til at det gjennomføres sykkeltiltak i Jutulveien i tråd med tidligere anbefalinger fra bydelen. Det vil bidra til større trafikksikkerhet ved at gående, syklister og biler skilles. Vi mener imidlertid at forslaget som nå foreligger vil ha uheldige konsekvenser for beboerne dersom det ikke samtidig blir etablert beboerparkering i området, bl.a for å hindre mye fremmedparkering av ansatte på Ullevål sykehus. Det bør også vurderes om Jutulveien kan stenges for gjennomkjøring av biler og at det tilrettelegges for begrenset beboerparkering, av- og pålessing og TT-transport i veien, så fremt det ikke går ut over trafikksikkerhet og framkommelighet for gående og syklister.»

LES OGSÅ: Venstre vil ha bedre vei i Maridalen nå. Ennå kan det gå år før den planlagte sykkelveien er på plass

Beboerparkering

Les mer om beboerparkering i faktaboksen.

Følgende bydeler har vedtatt å innføre permanent beboerparkering (Plan for innføring i parentes):

  • Gamle Oslo (Eksisterende områder: Midten av september. Nye områder: Slutten av november)
  • St. Hanshaugen (Eksisterende områder: Begynnelsen av september. Nye områder: Slutten av oktober)
  • Grünerløkka – innenfor Ring 2 (Våren 2018)
  • Frogner – ikke Bygdøy (Eksisterende områder: Slutten av august. Nye omrpder: Begynnelsen av oktober)
  • Sagene (Våren 2018)

I følgende bydeler vil beboerparkering kun innføres i enkelte gater:

  • Ullern (Sommeren 2018)
  • Nordre Aker (Sommeren 2018)
  • Alna (Sommeren 2018)
  • Stovner (Sommeren 2018)

LES OGSÅ: Utsetter sykkelfelt i Grefsenveien. Slik blir veien etter oppgraderingen

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...