ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Ber om drahjelp for å få ferdig Myrerjordet

Ivar Christiansen møtte opp i åpen halvtime i BU-møtet i november for å be om støtte til Kjelsås ILs planer på Myrerjordet. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Sandvolleyballbaner er «ut», men snart kan nye «sandbaner» og aktivitetsarealer for unge og eldre være på plass på Myrerjordet. – Vi trenger lokalpolitikernes drahjelp for å få den siste finansieringen på plass, sier Ivar Christiansen i Kjelsås IL.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

KJELSÅS/NYDALEN: – For flere år siden ble sandvolleyballbanen på Sverre Enevolds plass (ved Grefsenveien-Jupiterveien, journ.anm) fjernet fordi naboene protesterte. Bydelen tok raskt affære og fjernet banen. I etterkant har bydelsutvalget med jevne mellomrom jobbet for å få den på plass igjen, sa Kjelsås IL-styreleder Ivar Christiansen i åpen halvtime i BU-møtet 5. november.

Idrettslagslederen, som er tiligere lokalpolitiker og BU-representant i Nordre Aker, er inneforstått med at sandvolleyballbanen på Sverre Enevolds plass er tapt.

Et anlegg som kan favne alle generasjoner

I 2013 kom kunsgressbanen på plass på Myrerjordet. Planen for mer aktivitet er på plass, men det trengs ennå litt mer penger og press for å få ferdig arbeidet, mener Kjelsås IL. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Derfor gleder han seg over at det han kaller «sandbaner» – to i tallet – kan få plass på Myrerjordet. Prosjektet med oppgradering av sletta er godt i gang, blant annet kom det på plass en kunstgressbane i 2013, og tribuner i fjor, da Kjelsås' A-lag måtte spille hjemmekampene sine på Myrerjordet i påvente av nytt kunstgress på Grefsen stadion.

LES OGSÅ: Og vips! Så var det tribuner på Myrerjordet

ANNONSE

Et sandbaneanlegg vil dessuten kunne favne bredt. Både unge brukere, men også beboerne i omsorgsboligene i Hareveien, fordi banene for eksempel kan benyttes til boccia. Det er også et ønske om utendørs treningsapparater.

Drøm i oppfyllelse

– Myrerjordet kan endelig bli det vi drømte om i BU i mange år. Og både drømmen og mye av finansieringen ligger i bunnen. Det er bevilget både frivillighetsmidler og tippemidler, og det gjøres en kjempejobb fra bydelsadministrasjonen for å få dette i havn. Men politikerne må holde saken varm. Ting blir ikke gjort før politikerne gjør noe, pleier jeg å si, fridde Christiansen til bydelsutvalget.

Boccia, eller mer generelt 'boule', er en idrett som kan spilles på Myrerjordet i fremtiden, med en sandbane, mener Kjelsås IL. Her boule-spillere i aksjon i Sør-Europa. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

LES OGSÅ: Yrende liv på Myrerjordet

Og han appellerte til politikerne med at anlegget er etterlengtet fra mange hold.

ANNONSE

– Kjelsås ILs 3500 medlemmer er opptatt av at dette blir gjennomført – Kjelsås IL, Øvre Grefsen vel, og velene generelt i området er sterkt involvert. Bymiljøetaten er involvert, og bydelens egen konsulent for prosjekt alders- og demensvennlig bydel, er involvert, sa Christiansen, men etterlyste midler til å få sandbanene på plass.

LES OGSÅ: Her er Faban Stang i samtale med barnehagebarn på Myrerjordet, om hva det vil si å ha en mamma

Trenger penger

– Dere må hjelpe oss med å lirke ut penger – her og der. Banen ligger der nå med kunstgress. Det er en fantastisk arena, som kan bli enda flottere, med sandbane og publikumsarena til denne.

Bydelspolitikerne lot seg begeistre av Christiansens appell.

– Jeg skal sørge for å pushe det jeg kan, det lover jeg, sa Sidsel Kjeldaas Salte (H), men måtte spørre hvorfor Christiansen nå brukte begrepet «sandbane», og ikke sandvolleyball-bane.

ANNONSE

– Sandvolleyballbane er «ut» – nå bruker man sandbane. Det er fordi den kan brukes av alle. Men det er viktig at det anlegges to baner. Kostnaden for to er nemlig omtrent den samme som til én, bare mye, mye bedre, svarte han.

Leder i Øvre Grefsen vel, Torbjørn Togstad, er en av dem som har fulgt Myrerjordet-prosessen tett. Han uttaler følgende til Nordre Aker Budstikke:

– Vi jobber med den videre utviklingen, og hadde møte 3. november for å diskutere finansiering som har vært utfordringen i denne siste fasen. Har også kontakt med Bymiljøetaten nå. Ser positivt ut for å kunne komme videre med utviklingen.

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

ANNONSE

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE