Nordre Aker Budstikke

Ber om parkeringsforbud i Grefsenveien – men det kan bli sykkelfelt

Torsdag kveld, mens lokalpolitikerne diskuterte parkeringsforbud i Grefsenveien, så det slik ut like ovenfor Disen holdeplass. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Bydelsutvalget går enstemmig inn for å forby parkering av lastebiler i Grefsenveien. Bymiljøetaten har planer om enda større endringer.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.02.2018 kl 15:38

GREFSEN: Det siste året har vi skrevet mye om lastebiler og andre store kjøretøyer som parkerer i Grefsenveien, mellom Disen trikkeholdeplass og Grefsenplatået. Sakene har skapt mye engasjement, og mange av dem som kommenterer mener parkeringen, som er fullt lovlig, skaper farlige situasjoner.

I høst brakte BU-nestleder Ingeborg Briseid Kraft (V) saken opp i miljø-, plan og samferdselskomiteen i Nordre Aker, og 14. desember lå et forslag om parkeringsforbud for lastebiler på bydelsuvalgets bord.

LES OGSÅ: Bydelsbudsjettet vedtatt: Begeistring for grønne midler, men det blir ikke noe av – ennå

Skiltet parkeringsregulering

«Bydel Nordre Aker mener at dagens situasjon i Grefsenveien mellom Disen og Glads vei holdeplasser er uholdbar. Fremmedparkering av tungtransport hører ikke hjemme i en sterkt trafikkert gate der fotgjengere, syklister, kollektivtransport og biler må konkurrere om plassen. Dagens parkeringssituasjon hindrer sikt og øker faren for alvorlige ulykker,» kommenterer BU i sitt vedtak.

Bydelsutvalget ber derfor om at Grefsenveien mellom Disen og Glads vei holdeplasser reguleres med skilt som begrenser parkeringen, slik at bare personbiler kan parkere i området. Parkeringsreguleringen skal gjelde i begge retninger.


I vedtaket ber Bydel Nordre Aker også om at det tilrettelegges for parkering av tunge biler på bedre egnede plasser i byen «slik at ikke problemet forflyttes til andre veier som er like lite egnet.»

For kort tid siden skrev Nordre Aker Budstikke om beboere på Tåsen, som har det samme problemet med parkerte laastebiler i Tåsenveien.

Det er Bymiljøetaten i Oslo kommune som er skiltmyndighet, og som må godkjenne en eventuell regulering av parkeringen på denne stekningen i Grefsenveien.

Sykkelfelt

Nordre Aker Budstikke kjenner til at Bymiljøetaten vurderer å opprette sykkelfelt i den øvre delen av Grefsenveien, som en forlengelse av de store oppgraderingsarbeidene som skal gjøres i veien fra Disen holdeplass og ned forbi Storokrysset.

Fylkessekreætr Norunn Krokeide i Oslo Grønn Ungdom, tok i et leserinnlegg til orde for sykkelvei på strekningen.


På spørsmål fra Nordre Aker Budstikke, svarer Hanna Borge i Sykkelprosjektet (Bymiljøetaten) følgende:

– Det stemmer at BYM (Bymiljøetaten, journ.anm.) vurderer mulighetene for sykkelfelt langs denne strekning. Det er derimot for tidlig å si noe om når dette eventuelt vil kunne gjennomføres. Vi ønsker å ha en dialog med Bydel Nordre Aker for å diskutere løsningsforslag og videre arbeid.

LES OGSÅ: Starter til våren: – Det vil bli problematisk å ferdes i Grefsenveien, særlig for bilister

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...