ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Nå skal også bestemor Kari (75) bli med på ballettrening

Kari (75) og Jenny (8) på treningsrommet, hjemme. Foto: Kristin Tufte Haga

Kari er glad for at det nå endelig er hennes tur: – Nå får jeg også sjansen til å bli med på ballettrening. Jeg har vært litt borti jazzballett, for rundt 100 år siden!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.01.2022 kl 11:49

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

GREFSEN: Bestemor Kari Johansen (75) og barnebarn Jenny Jansson (8) er veldig glade i ballett. Jenny er, tross sin unge alder, allerede en erfaren ballettdanser. Nå skal det nevnes at mamma Irene Aarset Jansson er daglig leder og en av gründerne bak Den Norske Ballettskole og Akademi, så veien inn i ballettens verden var ikke veldig lang for Jenny.

– Jeg har danset ballett siden jeg var to og et halvt år. Det var ikke sånn at det måtte bli ballett, men det så gøy ut. Det er mest klassisk ballett jeg holder på med. Men en dag i uka danser vi moderne ballett. Til sammen trener jeg vel fem dager i uken. Det er også en annen jente i samme veien her, som jeg trener sammen med. Jeg spiller forresten også piano, forteller Jenny til Nordre Aker Budstikke.

Også for bestemor

Men nå er også bestemor Kari (75) rekruttert inn i balletten. For i slutten av januar starter ballettskolen opp klasser for voksne - gjerne også besteforeldre. Og det er ingen hvem som helst som skal trene de evigunge; den erfarne og rutinerte ballettpedagogen Liudmila Sycheva står klar søndager fra klokken 12.00 til 13.00, i ballettskolens lokaler på Carl Berner.

Liudmila Sycheva. Foto: DNBS & A

Kari er glad for at det nå endelig er hennes tur:

ANNONSE

– Nå får jeg også sjansen til å bli med på ballettrening. Jeg har vært litt borti jazzballett, for rundt 100 år siden, men dette krever ingen forkunnskaper.

Eller tyllskjørt for den saks skyld, vanlig treningstøy duger i massevis, skyter Irene inn fra sidelinjen, i sofaen på Grefsen.

– Luidmila er så dyktig, og vil nok legge opp treningen etter sammensetningen av gruppen. Hun har en godt voksen pedagog, med en lang karriere bak seg. Man trenger ingen dansebakgrunn for å delta på disse klassene. Men vi tenker at det kanskje vil være noen som nå ser muligheten til å børste litt støv av tidligere danseinteresse?

– Må bevege oss!

Bestemor Kari fortsetter:

– Jeg er jo en aktiv person ellers, jeg går blant annet mye i skogen på tur. Det er jo så viktig når vi blir eldre å holde oss i form, vi må bevege oss – hvis vi kan. Ellers stivner vi jo. Jeg gleder meg veldig til å prøve meg på ballett.

ANNONSE

Og hun lar seg også inspirere av barnebarnet:

– Jeg følger gjerne Jenny opp på trening, blant annet henter jeg en del på treningene. Vi kan sammen tøye litt, og prøve oss litt på forskjellige øvelser. Kanskje i spagaten også? Men ikke minst tror jeg dette også blir sosialt og hyggelig. Jeg ser nesten på det som en ære at jeg får bli med! humrer den spreke bestemoren.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE