Nordre Aker Budstikke

Beveren fulgte Vibeke oppover elva

– Jeg er sikker på at også dyrene som lever langs og i elva, som beveren, er glade for at det nå ikke ble asfalt langs elva, sier Vibeke, som var heldig og fikk foreviget beveren langs Akerselva.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.06.2015 kl 13:59

AKERSELVA: – Det er flere enn oss i joggesko som liker seg langs Akerselva. Jeg går og løper flere ganger i uken tur langs Akerselva. Men jeg pleier å gå tidligere på kvelden enn i går, da var klokken rundet halv ti, forteller Vibeke Arntzen Fredriksen.

Få siste nytt rett i nyhetsfeeden! Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

To ganger samme tur

Hun har vokst opp på KJelsås, og har bare sett beveren i Akerselva en gang tidligere.

LES OGSÅ: Setter ut 200.000 fiskeyngel: Møt gutta som holder liv i Akerselva

– Men denne gangen så jeg han to ganger, Ja han, for det var en riktig så kjekk beverkar tror jeg. Da jeg gikk nedover elva trodde jeg det var en stein helt til jeg så at den jo rørte på seg. Men da ble den borte for meg før jeg rakk å ta opp kamera, forteller hun.


Men da hun kom opp igjen, samme veien, dukket også beveren opp igjen.

– Andre gangen møtte jeg han når jeg var på vei oppover. Da kom han plutselig svømmende opp på siden av meg og vi fulgte hverandre sikkert 50 meter og helt opp til huset hans. Han gjorde ingen mine til at han brydde seg stort om meg, og han svømte målbevisst og rolig oppover elva, forteller Vibeke.

– Fasinerende

Hun fortsetter.

- Fascinerende å se at vi kan ha et sånt dyreliv så nærme og at det er plass til oss begge er flott. Jeg er sikker på at også dyrene som lever langs og i elva, som beveren, er glade for at det nå ikke ble asfalt langs elva, tror Vibeke.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...