Nordre Aker Budstikke

Bilbrann spredte seg til et hus

To personer ble skadet. Beboerne i huset var ikke hjemme.

Det er kraftig røykutvikling i Grefsenkollen. Foto: Tipser

Det brant kraftig i en renovasjonsbil og et hus på Kjelsås. Brannen spredte seg til garasjen. Da brannen var slukket tirsdag kveld var huset totalskadd og renovasjonsbilen utbrent.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.06.2018 kl 09:22

KJELSÅS: Tirsdag ettermiddag har det brutt ut brann i Mikael Herzbergs vei på Kjelsås.

Sett fra Korsvoll. Foto: Tipser

Klokken 15.00 melder politiet at alle nødetater er på vei til Mikael Hertzbergs vei, som går inn fra Lachmanns vei i Grefsenkollen.

– Melding om brann i en søppelbil og spredning til et hus. Det er kraftig røykutvikling på stedet, skriver politiet.

Nordre Aker Budstikke har fått meldinger fra personer i området, som forteller at det var flere smell i forkant av røykutviklingen.


Mye svart røyk i området. Foto: Tipser

Klokken 15.20 opplyser politiet at det brenner kraftig i både søppelbil og hus.

– Brannvesenet driver slokking. Beboere i området bes lukke sine vinduer da det er mye røyk i området. To personer i søppelbilen er tatt hånd om av ambulanse, lettere skadet, ifølge politiet.

Til VG sier operasjonsleder Gjermund Stokkli at brannvesenet ikke har kontroll på brannen.

– Det er en kraftig brann. Vi fikk først melding om brann i en gassdreven søppelbil. Den står i full fyr. Det har spredd seg til en enebolig, som det også brenner kraftig i. Det er mye røyk i området, så beboere må lukke vinduene, sier Stokkli til VG.


Det skal bo to personer i huset som brenner. Politiet hadde først ikke oversikt over hvor disse befant seg, men bekrefter i 16-tiden at ingen av dem var hjemme da det begynte å brenne.

– Det ble hørt en del smell, men det var trolig ruter og dekk som eksploderte. Brannvesenet sier de nå har kontroll på bilen. Den har trolig brent ut såpass at det ikke lenger er eksplosjonsfare, sier Stokkli til Dagbladet.

Lesere sier til Nordre Aker Budstikke at veiene i området nå er stengt for gjennomkjøring.

– Det brenner fortsatt kraftig i hus og bil. En gressbrann har også utviklet seg på stedet, men denne skal være slukket, melder politiet klokken 15.33.

Politiet bekrefter at Mikael Herzbers vei er helt sperret for trafikk i forbindelse med brannen.


– Det vil den være en god stund fremover. Beboere som bor der bes parkere i sidegatene inntil videre og ta seg hjem til fots, opplyser politiet.

Klokken 16.00 har brannen spredt seg til garasjen. En motorsykkel er reddet ut, men det er ikke kontroll på brannen i hus og garasje, ifølge politiet. Per nå er det ikke aktuelt og evakuere andre boliger i nærheten.

Torsdag kveld ble brannen meldt slokket. Boligen er totalskadet, og renovasjonsbilen skal være helt utbrent.

LES OGSÅ: Har pågrepet klokkebande og etterlyser eierne til flere dyre klokker

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...