ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Ble mobbet på stranda fordi hun har pose på magen

Vilde Nagel Oxholm og hunden. Foto: PRIVAT

Noen unggutter pekte, lo av henne og kalte Vilde stygge ting. Historien til ungjenta eksploderte i Nordre Aker Budstikke og utover hele landet - Vilde håper at saken har endret noen holdninger.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.07.2017 kl 16:53

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

NORDRE AKER: Sommeren for to år siden dro Vilde Nagel Oxholm, da 23 år, til Stilla for å sole seg og bade, ved Akerselva.

Vilde har en sykdom, som gjør at hun har pose på magen. Hun opplevde å bli mobbet ved Stilla den sommerdagen, på grunn av posen på magen. Noen unggutter pekte på Vilde, lo av henne og kalte Vilde stygge ting.

50.000 delinger

Vilde er en veldig tøff og modig ung kvinne. Hun skrev om hendelsen den sommerdagen, og la historien ut på facebook. Nordre Aker Budstikke fikk viderebringe hendelsen.

– To år siden. Flere enn 50.000 delinger i media! Jeg velger å tro at noen holdninger faktisk ble endret litt. Tusen, tusen takk til alle som brydde seg - fortsett og vær der for hverandre, oppfordrer Vilde (25), nå i juli 2017, to år senere.

Hun forteller at hun etter at saken kom ut, ikke har opplevd å bli mobbet på stranden, som hun ble ved Stilla.

ANNONSE

Tøff jente

– Men jeg har faktisk opplevd at fremmede folk har kommet bort til meg og sagt at jeg er tøff, smiler Vilde.

– I tillegg har det jo vært mange historier i det siste i media om folk som sliter med diverse magetrøbbel, så jeg tror rett og slett folk generelt har blitt litt mer opplyste enn for bare to år siden. Det liker jeg, sier Vilde.

Bra av media

Som er glad media tar opp slike temaer.

– Dette temaet er jo ikke noe de fleste snakker om til vanlig, så det er veldig fint at media er flinke til å videreformidle historier om dette, legger hun til.

ANNONSE

1. juli 2015

Nordre Aker Budstikke gjengir her den sterke historien til Vilde fra Stilla ved Akerselva, 1. juli 2015.

Sjansene for at dere leser dette er kanskje liten. Dere var ikke så veldig mange år yngre enn meg selv, og dere var flere gutter. Jeg velger å skrive dette for å vise hva slags holdninger og oppførsel som finnes der ute.

Alt dette kun fordi jeg har en liten pose på magen. En pose som reddet livet mitt, som jeg ikke kan noe for og som alltid vil være der, er grunnen til at jeg får dette slengt etter meg.

Dette er ikke første gangen, og det vil helt sikkert ikke være siste, men i dag er jeg lei, skuffa og forbanna, og sitter igjen med et inderlig ønske om å endre noen holdninger.

ANNONSE

I dag må jeg si noe, for hva har jeg gjort for å fortjene dette? Hva er det dere ønsker å oppnå? Hvorfor? Er dere redd for at det er smittsomt? For det er det ikke.

Er dere redd for at den skal hoppe av og bite dere? Mest sannsynlig ikke, men oppførselen deres er så ufattelig dum og barnslig at jeg ikke helt vet hva jeg skal si.

Men det jeg kan si er at det er sårende. Det gjør fysisk vondt langt inni meg, og dere knekker selvtilliten min bit for bit. Og igjen må jeg spørre hvorfor?

I dag hadde jeg heldigvis venner rundt meg som sa ifra. Men hva om jeg hadde vært alene? Hvorfor vil dere knekke meg? Hadde dere visst halvparten av det jeg har gått gjennom, hadde dere neppe oppført dere sånn. Men det skal ikke være nødvendig. '

I dag har dere ødelagt en liten bit av meg, og jeg kan ikke annet enn å håpe på at dere tenker dere om neste gang. Jeg håper dere sitter med litt dårlig samvittighet og heller velger å si noe hyggelig neste gang. Eller bare et lite smil, det skal ikke mer til.

ANNONSE

Jeg skal i mellomtiden fortsette å fortelle meg selv at jeg er god nok, for det er jeg, selv med pose på magen.

Vilde Nagel Oxholm (23)
fra Korsvoll, badegjest ved Brekkedammen/Stilla onsdag 1. juli 2015.

LES OGSÅ: Sykkelbyråd Lan er fornøyd med Maridalsveien, vil ikke gjøre noe med den nå

LES OGSÅ:

MELD DEG PÅ NYHETSBREV!
Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE