Nordre Aker Budstikke

Ble mobbet på stranda fordi hun har pose på magen

Vilde Nagel Oxholm og hunden. Foto: PRIVAT

Noen unggutter pekte, lo av henne og kalte Vilde stygge ting. Historien til ungjenta eksploderte i Nordre Aker Budstikke og utover hele landet - Vilde håper at saken har endret noen holdninger.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.07.2017 kl 16:53

NORDRE AKER: Sommeren for to år siden dro Vilde Nagel Oxholm, da 23 år, til Stilla for å sole seg og bade, ved Akerselva.

Vilde har en sykdom, som gjør at hun har pose på magen. Hun opplevde å bli mobbet ved Stilla den sommerdagen, på grunn av posen på magen. Noen unggutter pekte på Vilde, lo av henne og kalte Vilde stygge ting.

50.000 delinger

Vilde er en veldig tøff og modig ung kvinne. Hun skrev om hendelsen den sommerdagen, og la historien ut på facebook. Nordre Aker Budstikke fikk viderebringe hendelsen.

– To år siden. Flere enn 50.000 delinger i media! Jeg velger å tro at noen holdninger faktisk ble endret litt. Tusen, tusen takk til alle som brydde seg - fortsett og vær der for hverandre, oppfordrer Vilde (25), nå i juli 2017, to år senere.

Hun forteller at hun etter at saken kom ut, ikke har opplevd å bli mobbet på stranden, som hun ble ved Stilla.

Tøff jente

– Men jeg har faktisk opplevd at fremmede folk har kommet bort til meg og sagt at jeg er tøff, smiler Vilde.

– I tillegg har det jo vært mange historier i det siste i media om folk som sliter med diverse magetrøbbel, så jeg tror rett og slett folk generelt har blitt litt mer opplyste enn for bare to år siden. Det liker jeg, sier Vilde.

Bra av media

Som er glad media tar opp slike temaer.

– Dette temaet er jo ikke noe de fleste snakker om til vanlig, så det er veldig fint at media er flinke til å videreformidle historier om dette, legger hun til.

1. juli 2015

Nordre Aker Budstikke gjengir her den sterke historien til Vilde fra Stilla ved Akerselva, 1. juli 2015.

Sjansene for at dere leser dette er kanskje liten. Dere var ikke så veldig mange år yngre enn meg selv, og dere var flere gutter. Jeg velger å skrive dette for å vise hva slags holdninger og oppførsel som finnes der ute.

Alt dette kun fordi jeg har en liten pose på magen. En pose som reddet livet mitt, som jeg ikke kan noe for og som alltid vil være der, er grunnen til at jeg får dette slengt etter meg.

Dette er ikke første gangen, og det vil helt sikkert ikke være siste, men i dag er jeg lei, skuffa og forbanna, og sitter igjen med et inderlig ønske om å endre noen holdninger.


I dag må jeg si noe, for hva har jeg gjort for å fortjene dette? Hva er det dere ønsker å oppnå? Hvorfor? Er dere redd for at det er smittsomt? For det er det ikke.

Er dere redd for at den skal hoppe av og bite dere? Mest sannsynlig ikke, men oppførselen deres er så ufattelig dum og barnslig at jeg ikke helt vet hva jeg skal si.

Men det jeg kan si er at det er sårende. Det gjør fysisk vondt langt inni meg, og dere knekker selvtilliten min bit for bit. Og igjen må jeg spørre hvorfor?

I dag hadde jeg heldigvis venner rundt meg som sa ifra. Men hva om jeg hadde vært alene? Hvorfor vil dere knekke meg? Hadde dere visst halvparten av det jeg har gått gjennom, hadde dere neppe oppført dere sånn. Men det skal ikke være nødvendig. '

I dag har dere ødelagt en liten bit av meg, og jeg kan ikke annet enn å håpe på at dere tenker dere om neste gang. Jeg håper dere sitter med litt dårlig samvittighet og heller velger å si noe hyggelig neste gang. Eller bare et lite smil, det skal ikke mer til.


Jeg skal i mellomtiden fortsette å fortelle meg selv at jeg er god nok, for det er jeg, selv med pose på magen.

Vilde Nagel Oxholm (23)
fra Korsvoll, badegjest ved Brekkedammen/Stilla onsdag 1. juli 2015.

LES OGSÅ: Sykkelbyråd Lan er fornøyd med Maridalsveien, vil ikke gjøre noe med den nå

LES OGSÅ:

MELD DEG PÅ NYHETSBREV!
Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...