Nordre Aker Budstikke

Bli med inn i Oslos grønneste studentboliger

Omlag 200 leiligheter i Olav M. Troviks vei 68 er innflyttingsklar i desember. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

I alle fall slik de kommer til å se ut. Onsdag inviterte SiO inn i visningsleiligheten for de de nye massivtrehusene på Kringsjå. Interessen for leilighetene er stor.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.06.2018 kl 07:42

KRINGJSÅ: De to nye blokkene langs Sognsveien har skutt i været, og allerede i desember er første bygetrinn innflyttingsklart. Litt over 200 nye leiligheter, i det som blir Oslos høyeste massivtrehus, i Olav M. Troviks vei 68, og 72 nye leiligheter i et ombygget, tidligere næringsbygg, i Olav M. Troviks vei 6.

Totalt bygger Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus nå 437 nye leiligheter på Kringsjå.

Massivtrehusene på Kringsjå. Det borterste, Olav M. Troviks vei 68, er ferdig til innflytting i desember. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Nordre Aker Budstikke var med da byutviklingsbyråden tok det første spadetaket i 2016.

Populære

I en 19 kvadratmeter stor prototype på de nye leilighetene, plassert i en boks mellom høyhusene på Kringsjå, kunne studenter og andre interesserte få et innblikk i hvordan de nye leilighetene vil se ut. Størrelsen er gjennomsnittet av de nye leilighetene, og løsningene vil være litt forskjellige.


Nye studentboliger på Kringsjå. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Felles for alle er eget bad og egen kjøkkenkrok. Det har studentene spesielt etterspurt.

Onsdag kveld var 200 personer innom visningsleiligheten. SiO har åpnet for søknader til de nye leilighetene, og de er populære: Allerede har 300 studenter meldt sin interesse.

Alle de nye leilighetene har eget bad. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Vi forventer stor interesse for disse boligene og anbefaler interesserte å søke så fort som mulig, sier Trond Bakke, direktør for SiO Bolig.


LES OGSÅ: Nordberg-bolig solgt 5,5 millioner over prisantydning

Grønne boliger

De nye studentboligene bygges som passivhus, i massivtre som skal være svært miljøvennlig, og omtales av SiO som Oslos grønneste studentboliger, og det med grunn:

  • Alle de nye boligene får geovarme og solcellepanel på taket.
  • Massivtre er et miljøvennlig byggemateriale. Prosjektet bygges som et Futurebuilt-prosjekt, med strenge klimakrav.
  • Solceller på taket produserer elektrisitet, mens jordvarmen hovedsakelig brukes til å varme varmtvann. 4,4 millioner av semesteravgiften 2017 skal gå til å finansiere solceller på Kringsjå studentby. Solcellene er beregnet å dekke ca. 25 prosent av byggenes behov for elektrisitet.
  • Jordvarmen kommer fra egne brønner på studentbyen og er beregnet til å dekke ca. 40-50 prosent av byggenes varmtvannsbehov.

Størrelsen på de nye boligene er 15 til 24 kvadratmeter, og prisen varierer fra 5600 til 6200 kroner, inkludert internett og oppvarming.

Nye studentboliger på Kringsjå. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Romslig

Leilighetene i massivtrehuset, og de nybygde leilighetene i Olav M. Troviks vei 6, får alle store vindusflater, og luft under taket. Alle leilighetene vil ha en takhøyde på 2,70 meter.

– Kjempefint, sier Erlend Kvam Hansen om leiligheten. Han er fersk student ved Høyskolen Kristiania, og bor i en eldre studenthybel på Kringsjå.

Erlend Kvam Hansen bor i en eldre studenthybel i dag, men synes de nye ser fine ut. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Leiligheten føles ganske stor, og har plass til mer enn bare en seng og en skrivepult. Den er mer moderne enn den jeg bor i, sier han.


Selv deler han kjøkken med flere andre, og synes det ser fristende ut med eget.

Største studentby

Kringsjå Studentby består per oktober 2017 av 27 bygg med 2365 studentboliger for enkeltstudenter, par og familier.

Nye studentboliger på Kringsjå. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Totalt har SiO nærmere 8500 studentboliger, som huser over 10.000 studenter i Oslo og Akershus. Over 5000 av SiOs studentboliger ligger i Nordre Aker.

Nye boliger i Nydalen

SiO har også planer om å bygge nye studentboliger i Gjerdrums vei 10. Der skal et av de historiske byggene til Nydalens Compagnie gjøres om til boliger, i tillegg skal det oppføres flere nybygg. Til sammen skal samskipnaden bygge over 400 leiligheter langs Akerselva.

I nabobygget, Gjerdrums vei 12, bygger boligutvikler Fredensborg 266 studentboliger som står innflytningsklare første halvår 2018. Her kan du lese mer om prosjektet, og se bilder av de nye leilighetene i Gjerdrums vei 12.

Eget kjøkken i alle leiligheter. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...