ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Bli med inn og se familiens 6,33 meter høye juletredrøm!

Erik Hansen og Eva-Lill Kamhaug foran huset i Maridalsveien 127. Foto: Kristin Tufte Haga

Endelig kunne de lirke på plass et 6,33 meter høyt juletre i huset i Maridalsveien.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: – Dette har vært en idé som har svevd over huset her i mer enn 30 år. Særlig fruen, Eva-Lill, har drømt om dette i mange år. Jeg har også noen hyggelige bilder i hodet fra Glasmagasinet, da jeg var liten gutt, med det store juletreet i magasinet. Og med trapperommet her i huset, så tenkte vi at det burde være mulig å få til et høyt tre her også, sier Erik Hansen.

Juletreet går over tre etasjer, i Maridalsveien 127. Foto: Kristin Tufte Haga

Hansen og kona Eva Lill Kamhaug bor på Sagene. Men Erik, som mange vil kjenne igjen som nåværende bandypresident og tidligere bandyspiller på Skeid, har også lang fartstid på Kjelsås, og er bror av nylig avdøde «Freddy Frisør» Hansen.

Erik forteller videre om den spesielle juletreplanen:

– Vi utsatte og utsatte planene om det høye juletreet. Men nå i år tenkte vi at vi måtte prøve dette denne julen, før vi blir for gamle! Vi fant en profesjonell leverandør, som plukket ut et smalt, 22 år gammelt tre, som er 6,33 meter høyt og fra Snertingdal. I går fikk de til å lirke treet inn i huset, og opp i trapperommet, gjennom kjellerdøra. Vi helte opp 12 liter med vann i bøtta det står i, og det har tatt godt for seg så langt.

ANNONSE

Her kan du se da familien onsdag lirket det høye juletreet på plass:

Og drysser det litt, så går det også bra.

– Det drysser vel bare ned i kjelleren da, og der er det god plass, ler Erik.

– Vi pleier å ha julepakkene liggende i kjelleren, så vi får legge de der nede i år også, under treet. Vi blir 14 stykker her på julaften - skal vi gå rundt juletreet så kan vi gå opp trappene rundt i andre etasje og ned igjen kanskje? Vi må nok kjøpe inn mer julepynt, blant annet store julekuler tenker vi. Flagg har vi kjøpt inn, fem ganger to meter. Stjerna blir den samme vi har brukt i noen- og femtiår, forteller Erik videre.

– Det som blir stas nå, frem til julaften, er at det kommer mye familie på besøk i førjulstiden. De skal være med å pynte treet. Vi har også invitert venner og naboer til å komme innom for å se årets juletre, men forutsetningen er at de har med én pynteting å henge på treet.

ANNONSE

Gå trapper rundt juletreet, blir det muligens i år i Maridalsveien. Foto: Kristin Tufte Haga

Og det stopper ikke med det 6,33 meter høye juletreet, inne i huset i Maridalsveien:

– Det var noen i familien som mente at vi selvfølgelig måtte ha juletre på den vanlige plassen i huset også!

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE