Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

1700 vaksinerte seg i fjor:

Blir billigere med russevaksine

Vaksine mot meningokokk - til selvkost. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE/ILLUSTRASJONSBILDE

Det er store forskjeller mellom bydelene på prisen på meningokokkvaksine til russen, og byråden ber nå om at prisen skal være lik for alle.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.01.2016 kl 11:13

Byrådsavdeling for eldre og sosiale tjenester har sendt ut følgende brev til bydelene, om meningokokkvaksine for 2016-russen.

– Det vises til vår sak om koordinert meningokokkvaksinasjon for russen i 2015. Der ble det konkludert med at vaksinasjonsuken og medieoppmerksomheten rundt den bidro til å øke vaksinasjonsdekningen vesentlig, skriver byrådsavdelingen til blant annet Nordre Aker Bydel.

LES OGSÅ: Det som gjelder: Move your ass, and your mind will follow!

Selvkost

Videre står det.

– Det er samtidig fremdeles store forskjeller mellom bydelene. For å lette planlegging av vaksinasjonsuken, informerer vi om at byråden ber om at prisen for vaksinen bør være lik i alle bydelene tilsvarende selvkost. Prisen fastsettes til kr. 400,- per person.

Spesialrådgiver Turid Glærum i byrådsavdelingen forteller.

– Det var noe ulike priser rundt omkring, noen steder 400 kroner, men det kunne også dreie seg om differanser på opp mot et par hundre kroner. Det er ønskelig at alle skal betale det samme, sier Glærum.

LES OGSÅ: Brrr… Iskaldt for syklistene på Tåsen!

Til våren

Hun forteller videre vaksineuken vil bli satt opp på vårparten i god tid før den store russefeiringen, i fjor - 2015 - var det i uke 10.

– Vaksineringen foregår på helsestasjonene og i skolehelsetjenesten. I 2015 var det 1700 19-åringer i Oslo som ble vaksinert for meningokokk. Det er 500 flere enn året før, i 2014. Den totale prosentvise andelen i Oslo - av årskullet 19-åringer som vaksinerte seg i 2015 - er på 26.9 prosent, forteller Glærum videre.

Det står også i brevet fra byrådsavdelingen at Helseetaten vil få ansvaret for å videreføre koordinering av dette i 2016.

Døde av meningokokk

I fjor - 2015 - døde en 19-åring av meningokokk - fra nabokommmunen Nittedal. 19-åringen hadde festet med russ fra den lokale videregående skolen.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...