ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Blir det siste strekket «behandlet» annerledes?

Turveien langs Akerselva, her nedenfor Kjelsås skole og foreviget første uka i det nye året. Foto: Kristin Tufte Haga

Det mangler også lys på siste strekningen langs Akerselva. Bymiljøetaten bedyrer at det er samme entreprenør som strør og måker der, som ellers langs elva.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

KJELSÅS: I starten på det nye året opplevde nok turgåere at det tidvis var ganske glatt på turveien langs Akerselva, fra Oset til Kjelsås. Videre mot Nydalen var det bedre forhold, også bedre strødd.

Også denne uka, i hvert fall torsdag, opplevdes det svært glatt noen steder på strekningen fra Oset mot Kjelsås. Noen steder så ut til å være strødd, andre steder var det veldig glatt.

Igjen var også turveien fra Kjelsås til Nydalen bedre strødd, og med generelt bedre forhold.

– Er det sånn at strekningen Oset til Kjelsås, ikke er like prioritert som turvei, som resten av turveien langs Akerselva?

– Samme entreprenør brøyter og strør strekket fra Kjelsås til Nydalen og strekket fra Oset mot Brekkedammen. Vi vil følge opp overfor entreprenøren hvorfor det ikke er blitt strødd på strekket fra Oset mot Brekkedammen. Det er fint om publikum melder inn alle slike saker på bymelding.no, da hjelper det oss til å raskere ta tak i avvik, oppfordrer Nedim Dizdarevic, senior kommunikasjonsrådgiver i Bymiljøetaten.

ANNONSE

Lys

Denne siste strekningen langs Akerselva, fra Kjelsås til Oset, har heller ikke lys. Når det er skrevet, det er lys fra kunstnersenteret, og ved blant annet Teknisk museum. Kjelsås skole lyser også noe opp mot turveien. I tillegg har kommunen også lys på det lille røde vannbygget, som ligger like før man kommer til Oset.

For de som ønsker seg mer lys langs turveien mot Oset, er det lysplaner på gang?

– Det er per nå ikke planer om mer belysning i området. Det er flere hensyn å ta når man ønsker belysning av turveier langs vann, elver og i marka. Kunstig lys kan forstyrre dyre- og plantelivet, noe vi i Bymiljøetaten vektlegger i slike områder.

– Det er vanskelig å gi noe nøyaktig pris på hva det vil koste å sette opp et par lyktestolper. Det vil variere veldig fra sted til sted. De største kostnadene er fremføring av strøm, hvor langt må det graves, hvilke masser er det i grunnen med mer, ifølge Dizdarevic.

ANNONSE

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE