Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Blir dette byens siste barnepark?

Kløverveien barnepark holder det gående, mens kommunale parker legges ned.

Anine Isaaksen (foran) koser seg i Kløverveien barnepark, sammen med parkleder Liv Wenche Bull og parktante Anila Merxhani og resten av barna.oto: Anne Marie Huck Quaye

Kløverveien barnepark er en av byens aller siste av sitt slag, men her har barna ingen planer om å si fra seg plassene sine med det første.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.03.2012 kl 14:04

KLØVERVEIEN/TÅSEN: - Her har vi flere barn på venteliste, sier Siris Haavie som sitter i styret til den private foreldredrevne barneparken på Tåsen. Samtidig som at de kommunale parkene legges ned og opplever lite pågang kommer folk langveisfra for å ha barna i Kløverhaugen barnepark.

- Jeg kommer fra Oppsal, sier mamma til Børge, Heidi Johansen.

Hun forteller at det ikke er noen barneparker i nærheten av der de bor og at de må kjøre ringveien i cirka et kvarter for å komme seg til Kløverhaugen.

- Her er det veldig fint, og så mangler vi som sagt barneparker på Oppsal, sier hun.

Alternativ til barnehage

- Det er viktig at det finnes barneparker som et alternativ til heldagsbarnehage, sier Siri Haavie som forteller at mange foreldrene har valgt barnepark fordi de mener kortere dager er bra for de minste barna.

- Samtidig er vi opptatt av at barna skal få utfolde seg utendørs i samvær med andre barn i trygge omgivelser. Parklivet byr på mye frisk luft og et lite, nært miljø for barna, sier hun.

Glade parkbarn

- Vi kommer fra Høvik men vi skal flytte inn til byen igjen for å være nærmere barneparken, sier Linn Beate Amundsen, mammaen til Jakob.

Samtidig som Geitmyrsveien barnepark på St. Hanshaugen legges ned (15. mars), begynner det flere barn i Kløverveien. I dag er det 13 barn i parken, og fire nye begynner i april.

- Eline liker snø, sier parkleder Liv Wenche Bull som har jobbet i hele 16 år i barnepark mens Eline tar en real jafs av nysnøen.

- Har du sett noen endringer opp gjennom årene på hvem som går i barnepark?

- For noen år tilbake hoppa ungene rett fra barnepark til skolen. Nå har det endret seg, og barna er blitt yngre her i parken. De fleste er vel mellom ett og to år nå, sier Liv som ser tydelig ut til å trives i jobben sammen med parktante Anila Merxhani.

- Kom igjen, nå danser vi litt alle sammen, sier Anila og får diverse små fargerike barn til å hoppe litt rundt i snøen.

Ingen tvil om at barna i Kløverhaugen barnepark trives.

GJENGEN: Jacob Busterud (bak), Jacob Abrahamsen og Ludvig Haug Molberg.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...