Nordre Aker Budstikke

Tar betalt etter 20 leveringer:

Nå snur Renovasjonsetaten om hageavfall

Gjenbruksstasjonen på Grefsen. Foto: Christian Fredrik Borg (Arkivfoto)

Etter en helhetsvurdering, så snur nå Renovasjons- og gjenvinningsetaten og vil ikke lenger ta betalt for hageavfall etter 20 leveringer.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.05.2021 kl 09:59

NORDRE AKER: Flere lesere har reagert på at det må betales for dumping av hageavfall på gjenbruksstasjonene, etter 20 leveringer totalt:

– Dette er urimelig med tanke på at vi allerede betaler dyrt for å bo i Oslo med eiendomsskatt, renovasjonsavgift med mer. I tillegg er Nordre Aker et området som er høyt verdsatt med dine store grøntområder og blomstrende hager. Man skal være glad for at Oslo-borgere er flinke til å levere avfall og blir med på renovasjonsdugnaden. Men dette bør selvfølgelig være gratis for privat bruk!

En annen leser skriver følgende:

– Hva er da konsekvensen? At folk tømmer søpla i naturen?

Endrer praksis

Nordre Aker Budstikke tok kontakt med Renovasjons- og gjenvinningsetaten tirsdag morgen, litt senere senere på dagen får vi til svar at de nå endrer reglene:


– Hageavfall skal kunne tømmes uten gebyr uansett fra beboere og private. Man skal ikke scanne koden ved slike leveringer, bare vise frem gjenbruks-ID'en. Ved vanlig avfall gjelder de samme reglene, sier pressekontakt i etaten, Jørgen Bakke Fredriksen, til avisa.

Han legger til at for inntil tre kubikkmeter med hageavfall, og etter de gratis 20 leveringene, så ville det frem til nå kostet 200 kroner for tømming på gjenbruksstasjonen - her kan du se alle prisene.

Bakke Fredriksen sier videre at det nå i dag vil bli sendt ut en pressemelding om dette.

– Det er ikke ønskelig at det oppstår villfyllinger av hageavfall i naturen. Det kan blant annet føre til spredning av svartelistede plantearter som er uønsket i norsk flora. Hageavfall er en avfallstype vi ønsker å få inn til mottakene våre, og vi velger nå å ta den ut av makskvoten.

Med hageavfall menes kvist, greiner, løv, nedfallsfrukt, stammer og lignende.


Bakke Fredriksen sier til Nordre Aker Budstikke at de har fått noen reaksjoner på de nye reglene som ble innført 1. januar 2021, om betaling for hageavfall etter 20 leveringer. Etaten endrer nå reglene som følge av en helhetsvurdering gjennom disse månedene med nye regler.

Han sier videre at det ikke er mange som leverer flere enn 20 leveringer:

– Hvis det skjer er det i stor grad er næringskunder. 20 leveringer for en privatperson er nok mer enn folk tenker over, selv på Grefsen og Kjelsås hvor mange har hage og legger mye arbeid i vedlikeholdet. Mindre enn 2 prosent av de som var besøkende på gjenbruksstasjonene var hos oss flere enn 20 ganger, av 115 000 unike kunder.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...