Nordre Aker Budstikke

Blogger om briller

PR-sjef i Specsavers Philip Reiler skal blogge fra prosjektet i Tanzania. Prosjektet skal hjelpe mennesker med synsundersøkelser samt briller. Foto: Specsavers

På fredag reiser Grefsen-gutten og PR-sjef i Specsavers, Philip Reiler til Tanzania. Med seg i bagasjen har han tusenvis av briller, som skal få nye eiere. Blant annet har han med seg brillene til Kjelsås-kjendis Sigurd Sollien. Reiler skal sende jevnlige rapporter til Nordre Aker Budstikke.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.09.2017 kl 12:00

Vi tar med briller som er gitt av våre kunder, blant annet til butikken vår i Sandakersenteret, og klargjør dem før avreise til Tanzania. Det er bare de beste brillene som blir plukket ut, og vi har med 3 optikere som skal sørge for synsundersøkelser.

Avreisen er på fredag, og det blir mellomlanding i Istanbul, før landing i Dar es Salaam. Omlag én times kjøretur fra byen, setter Specsavers opp en base, der alle kan komme for å få sjekket synet sitt, og få briller om nødvendig. Solbriller er også med i bagasjen.

I tillegg til at jeg skal finne en ny eier til mine lesebriller, så har jeg også med meg brillene til TV-personlighet og Kjelsås-kar, Sigurd Sollien.

Han «donerte» nylig brillene sine til optiker Andreas Bergh på Specsavers Sandakersenteret. De vil også få en ny eier i Tanzania.

Det er et enormt behov for hjelp, siden det er en ekstrem mangel på optikere, og briller kun er forbeholdt dem med penger.

Veien til å kunne forsørge seg selv og sin familie, går som regel via utdannelse eller å lære seg et håndverks, og man trenger godt syn til begge deler. Derfor er dette et så viktig prosjekt.


Det skal bli spennende å jobbe i et såpass eksotisk land som Tanzania, og vi kommer helt sikkert til å møte på mange utfordringer, som vi må løse der og da.

Men det kommer også til å bli mange sterke og rørende historier. Man kan jo selv tenke seg hvordan det er å få godt syn, enten det er barn som får muligheten til å lese og skrive, eller en mor som endelig kan se barna sine ordentlig.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...