Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

BMX-Ola lever av å trikse på sykkel

BLE PROFF: Get er en av de som sponser Selsjord slik at han har mulighet til å satse profesjonelt. Foto: Alice Marie Johansen

Som 11-åring begynte Ola Selsjord å trikse på sin lillesøsters gule sykkel. I dag er han Norges eneste profesjonelle BMX-utøver i sin gren.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.09.2013 kl 11:17

BEKKESTUA/LOFTHUS: I januar i år nådde BMX-utøver Ola Selsjord fra Lofthus en milepæl i sitt snart 20 år gamle liv.

- Da fikk jeg sponsorer som gjorde at jeg kunne leve av å drive med BMX.

Å leve utelukkende av BMX innenfor grenen park, som betyr at man gjør triks i en park med rammer og hopp av tre og metall, er det ingen andre utøvere enn Selsjord i Norge som kan i dag.

Sterk andreplass

Det hadde ikke 11 år gamle Selsjord sett for seg da han tok lillesøsters gamle gule sykkel ut av garasjen på Lofthus for å trikse sammen med de andre gutta i gata.

Den unge idrettsutøveren er nemlig på full fart fremover i BMX-miljøet, som er relativt beskjedent i Norge, men svært populært i USA og England.

- Nå i sommer har det vært fullt kjør. Jeg har konkurrert i Tyskland, Latvia, Polen, Sverige og Norge, sier 19-åringen.

- Jeg tok andreplassen i Baltic Games i Latvia, og det er den plassen som har vært gjevest, sier Selsjord.

I tillegg vant han også sin klasse under Ekstremsportveko på Voss, og kapret en meget sterk åttendeplass i VM i Køln.

Av konkurranser internasjonalt er det X-Games og Dew-Tour i USA som tiltrekker seg de største og beste utøverne.

- Jeg håper å kunne konkurrere der en dag, men jeg må bli flinkere først, sier han.

Håper på BMX-park

Selsjord trener for det meste i skateparken på Bekkestua og på Jordal.

- Det er ikke så veldig gode treningsfasiliteter her. Skateparkene er laget med hensyn til kjøring på skateboard, mens rampene man bruker til BMX er større. Jeg tror veldig mange flere ville ha drevet med idretten om det var bedre fasiliteter, sier Selsjord.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...