Nordre Aker Budstikke

Ordføreren åpnet «banken» og bokbadet

Det første bokbadet i den gamle banken i Grefsenveien ble avholdt torsdag. Ordfører Marianne Borgen (SV) åpnet det hele. Foto: Christian Fredrik Borg

– Jeg er veldig opptatt av at vi skal ha mange slike møteplasser i vår by, sa blant annet ordfører Marianne Borgen, og var glad for å bli invitert til bokbad, sang og musikk.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

GREFSEN: Torsdagens bokbad var det første i det tidligere bankbygget i Grefsenveien 61. Roar Smelhus og Yngve Kveine er initiativtagerne bak det nye nabolagstilbudet.

Den svensk-norske journalisten og forfatteren Jens Martin Johansson var den første som ble bokbadet, av Kveine.

Forfatter Jens M. Johansson og Yngve Kveine under bokbadet. Foto: Christian Fredrik Borg

I tillegg fremførte Spellemann-nominerte Johan Berggren flere sanger.

– Det er helt fantastisk. Det er en stund siden vi startet med huset her. Vi startet høsten 2018. Det begynte med at de gravde i Grefsenveien og at det var en enorm byggeplass i lang, lang tid. Så ble byggeplassen erstattet av korona, sier initiativtager Roar Smelhus.


Countrymusiker Johan Berggren spilte under den kulturelle aftenen i Grefsenveien torsdag kveld. Video: Christian Fredrik Borg

– Viktig intiativ

Hele tiden har ønsket hans vært å skape møteplasser.

– Når vi lager bokbadet i dag, er det utrolig stas at Marianne Borgen, ordføreren i Oslo, vil komme. Det er fordi hun synes det vi gjør, er viktig. Det har vært min intensjon hele tiden, sier han.

Roar Smelhus foran den gamle banken. Foto: Christian Fredrik Borg

Rundt 30 personer deltok på arrangementet torsdag kveld.


– Dette er noe vi skaper for nabolaget. Å få bekreftelsen fra henne og at det kommer folk, er stas. Endelig for meg, som har holdt på med dette siden 2018.

Rundt 30 deltakere på bokbadet i den gamle banken i Grefsenveien torsdag. Foto: Christian Fredrik Borg

– Tryggere samfunn

Ordfører Marianne Borgen (SV) markerte åpningen ved å klippe snora.

– Det var utrolig hyggelig å bli invitert til å være med på å åpne en ny møteplass. Jeg er veldig opptatt av at vi skal ha mange slike møteplasser i vår by. Særlig etter koronaen har vi merket betydningen av å ha møteplasser, forteller Borgen til Nordre Aker Budstikke.

Borgen klippet snora til stor applaus fra de fremmøtte deltakerne. Foto: Christian Fredrik Borg


– Gjennom å skape lokale møteplasser, bidrar vi til å skape et tryggere samfunn.

Selv synes Borgen det er gøy å være på bokbad.

– Både fordi du blir kjent med nye forfattere og nye bøker. Jeg synes det var en kjempestart på et nabolagstreff, å starte med et bokbad og en flott sanger.

I litteraturgruppe

– Hvor ofte leser du?

– Jeg har begynt å lese mer enn før. Politikere leser veldig mye papirer. Jeg leser nok mest når jeg har fri og i ferier, men i perioder leser jeg nok for lite skjønnlitteratur, det ble i stedet veldig mye papirer, svarer ordføreren.


Ordfører i Oslo, Marianne Borgen (SV). Foto: Christian Fredrik Borg

Men de siste årene har hun blitt med i en litteraturgruppe med venninner.

– Vi leser mye. Da blir jeg også tvunget til å lese mer enn jeg ville gjort av meg selv. Jeg er veldig takknemlig og glad for at jeg har blitt med i litteraturgruppe, sier Borgen, som forsikrer at hun alltid har to bøker på gang, sier Borgen.

Fremover blir det bokbad i Grefsenveien - les mer her.

Det første bokbadet i den gamle banken i Grefsenveien ble avholdt torsdag. Foto: Christian Fredrik Borg

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...