Nordre Aker Budstikke

Plan om åtte nye blokker

Nesten 550 nye studentboliger skal etter planen komme i Kringsjå studentby. De skal komme i området som det i dag er midlertidige moduler. Dermed vil de nye byggene erstatte disse modulbyggene. Foto: Christian Fredrik Borg

Studentsamskipnaden SiO skal etter planen bygge nesten 550 nye leiligheter på Kringsjå.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.08.2021 kl 20:47

KRINGSJÅ: De planlagte byggene er en del av byggetrinn tre i Kringsjå studentby. Byggene vil komme i den nordvestre delen av studentbyen.

Det går frem av søknaden om rammetillatelse til Plan- og bygningsetaten.

Planen er også at Olav M. Troviks vei skal legges om. Videre må både miljøstasjonen og parkeringsplassen avvikles. I tillegg vil midlertidige studentboliger, som er i modulbygg, fjernes, ifølge arkitektfirmaet LMR arkitektur.

Omlegging av Olav M. Troviks vei er en del av planene. Foto: Christian Fredrik Borg

«Boligene fordeles på åtte nybygg, tilknyttet internveier og grøntarealer gjennom studentbyen. (...) Utearealer mellom byggene opparbeides som gode møteplasser for beboerne», skriver firmaet om planene.


De nye boligene på Kringsjå er planlagt i den nordvestre delen av dagens studentby.

535 nye leiligheter

Byggene vil bli opptil syv etasjer høye. De fleste vil imidlertid variere mellom tre og seks, ifølge planene.

– Vi planlegger å bygge 95 nye familieleiligheter og 440 ettroms leiligheter på Kringsjå, men det endelige tallet vil kunne endres i den videre prosessen. Hovedstyret i SiO har vedtatt byggingen, sier eiendomsdirektør i Studentsamskipnaden SiO, Birte Almeland, til Nordre Aker Budstikke.

Eiendomsdirektør i Studentsamskipnaden SiO, Birte Almeland. Foto: Thorstein Diesen

Status er at de har sendt rammesøknad til Plan- og bygningsetaten.


– Vi har også sendt ut underlag for å få pristilbud fra entreprenører på byggingen.

Miljøstasjonen skal avvikles. Foto: Christian Fredrik Borg

– Stor interesse

SiO håper å kunne starte arbeidene mot slutten av året.

– Starttidspunktet avhenger av hvor lang tid det tar å få rammetillatelse, som er byggetillatelse, fra kommunen. Vi regner med at vi får en byggetid på tre til tre og et halvt år, men her er det fortsatt noen usikkerheter, kommenterer Almeland.

Slik er det planlagt at de nye byggene skal bli en del av studentbyen. Foto: Skjermbilde / LMR arkitektur


– Hvordan er interessen for studentboliger på Kringsjå?

– Det er stor interesse for å bo på Kringsjå, og servicetilbud som Athletica Kringsjå og spisestedet Union864 har gitt området et ekstra løft. Union864 er i tillegg åpent for alle og er et fint sted å spise nystekt italiensk pizza, focaccia eller en sandwich, sier eiendomsdirektøren.

SiO opplyser at det er for tidlig å si noe om hvordan den fjerde, og siste, fasen av studentbyen vil bli. Det er heller ikke mulig å si når denne vil komme.

535 nye studentboliger skal etter planen komme i Kringsjå studentby. Foto: Christian Fredrik Borg

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...