Nordre Aker Budstikke

Boligprisene falt i juli, venter økning i august

Boligbebyggelse på Brekke og Korsvoll i bydel Nordre Aker. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB

Boligprisene falt med 1,1 prosent i juli. Boligprisene er nå 8,5 prosent høyere enn for ett år siden.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.08.2021 kl 12:17

NORGE: Korrigert for sesongvariasjoner sank prisene med 0,2 prosent.

– Boligprisene i Norge utviklet seg svakt i juli, noe som er normalt for måneden. Juli i fjor var eksepsjonelt sterk både i prisutvikling og omsetning. Nå er vi tilbake til et normalt konjunkturforløp i boligmarkedet, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen.

Administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge. Foto: Torstein Bøe/NTB

DNB hadde på forhånd ventet en økning i prisen korrigert for sesongvariasjoner på 0,5 prosent. Eiendom Norge spår at prisøkningen kommer først i august.

– Vi venter en liten oppgang i boligprisene i august, før prisene som normalt vil falle gjennom høsten. Vi tror også at den varslende renteøkningen i september fra Norges Bank vil få betydning for boligprisutviklingen fremover, sier Lauridsen.

Størst prisvekst i Follo

Follo hadde den sterkeste prisveksten i juli. Her steg prisene 0,6 prosent korrigert for sesongvariasjoner i juli.

På den annen side var det Kristiansand som hadde svakest prisutvikling med en nedgang på 1,1 prosent sesongkorrigert.

Det siste året er det Bodø og Fauske som har hatt den sterkeste oppgangen. Her har prisene steget med 14,7 prosent. I Ålesund har prisutviklingen vært lavest, med en oppgang på 4,9 prosent hittil i år.

– 12-månedersveksten synker nå over hele landet, og vi venter at den vil fortsette å synke gjennom høsten etter den sterke oppgangen i boligprisene i 2020 og første kvartal i 2021, sier Lauridsen.


Boligprisene falt med 0,2 prosent i Oslo i juli. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB

Ned i Oslo – opp i Bergen

De fleste av de store byene opplevde nedgang i boligprisene i juli, med unntak av Bergen der prisene steg 1,1 prosent.

I Oslo falt prisene med 0,2 prosent, i Trondheim falt de 1,3 prosent, i Tromsø falt de 1,5 prosent og i Stavanger-regionen falt de 2,6 prosent.

I juli ble det solgt 5041 boliger i Norge, noe som er 26,1 prosent færre enn i tilsvarende måned i fjor. Det ble også lagt ut 19,5 prosent færre boliger for salg.

Året sett under ett har det imidlertid vært klar oppgang i omsetningen av boliger. Så langt i år er det solgt 61.035 boliger i Norge, noe som er 8,6 prosent flere enn i samme periode i 2020.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...