Nordre Aker Budstikke

Boligprisene stiger mest i Oslo nord-vest

Bydel Nordre Aker har den tredje høyeste boligprisveksten i Oslo i 1. kvartal. Bydel Vestre Aker, som vi ser representert ved Holmenkollbakken lengst borte i bildet, har landets høyeste prisvekst Foto: KARL A. KJELSTRUP (ILLUSTRASJONSFOTO)

Ingen steder i Norge stiger boligprisene mer enn i de ytre, vestlige bydeler i Oslo.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

OSLO: – Boligprisstatistikken 1. kvartal 2018 viser i de fleste områder en svak og moderat prisoppgang. Sterkest vekst hadde bydel Vestre Aker i Oslo med en oppgang på 3,6 prosent etterfulgt av Hammerfest med en vekst på 3,4 prosent, sier kommunikasjonssjef Erik Lundesgaard i Eiendom Norge.

Konsentrer vi oss om Oslo-tallene, ser vi at bak bydel Vestre Aker, som har landets høyeste prisvekst siste kvartal, følger bydelene Ullern med 3,5 prosent, og Nordre Aker med 3,4 prosent. Bydel Frogner har en vekst på 3 prosent.

Lavest prisvekst i Oslo har bydelene Grorud (1,4 prosent), Østensjø (1,5 prosent) og Alna (1,8 prosent). De resterende bydelene har en prisvekst på 2,2 til 2,8 prosent i 1. kvartal 2018.

Moderat vekst

I mars alene steg boligprisene i Oslo med 1,7 prosent. Ingen andre byer kan vise til den samme veksten.

– Prisutviklingen i mars bekrefter utviklingen vi har sett så langt i 2018 om at boligprisfallet som preget markedet gjennom 2017 har stoppet opp i store deler av landet. Prisveksten hittil i år er moderat med unntak av i hovedstaden der første kvartal har resultert i en sterk prisoppgang, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

Negativ 12-månedersutvikling

Selv om 1. kvartal viser vekst i Oslo, har hovedstaden, i likhet med mange områder i Norge, fortsatt en negativ 12-månedersvekst. Svakest 12-månedersvekst har Oslo med en nedgang på 6,6 prosent, mens Hamar har den sterkeste utviklingen med en oppgang på 5,6 prosent.

Brutt ned på bydel ser man at det er bydelene med høyest vekst i 1. kvartal, som har det minste fallet de siste 12 månendene: Vestre Aker (-5,2 prosent), Ullern (-5,6 prosent), og Nordre Aker (-5,9 prosent).

Svakest 12 måneders vekst finner vi i bydelene Grorud (-10,8 prosent) og Østensjø (-10,3 prosent).

LES OGSÅ: Se denne boligeiendommen i Nordre Aker som nå er til salgs for 75 millioner kroner

Markant trendskifte

– Selv om det er flere tegn på bedring i det norske boligmarkedet sammenlignet med den svake utviklingen i 2017, så er det bare i hovedstaden vi kan konstatere at det har vært et markant trendskifte. Normalt vil et økt utbud av boliger for salg i andre kvartal dempe prisveksten fra første kvartal, og det er grunn til å anta at det vil skje også i år. Det er sannsynlig at den sterke utviklingen i bruktboligmarkedet i Oslo vil øke både tilbudet og salget i ny-boligmarkedet i hovedstadsområdet, noe som etter hvert vil kunne dempe etterspørselen i bruktboligmarkedet, sier Dreyer.

Ifølge Eiendom Norge var boligprisutviklingen i 2017 den svakeste i Norge siden finanskrisen i 2007/08. Derimot har pendlerkommunene til Oslo, i Buskerud og Østfold, sterk prisvekst de siste 12 månedene.

– Det er kommuner med rimeligere boligpriser og akseptabel pendleravstand til Oslo som fortsatt skiller seg ut. Det er trolig at disse kommunene tiltrekker seg kjøpere fra mer sentrale områder på Østlandet på grunn av at prisnivået på det sentrale Østlandet er blitt såpass høyt, avslutter Lundesgaard.

Se hele boligprisstatistikken fra Eiendom Norge her!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...