Nordre Aker Budstikke

Bompenger støttes av stadig flere i Oslo-området

Illustrasjonsfoto Foto: Heiko Junge/NTB

Nesten seks av ti i Oslo-området er fornøyde med bompengeordningen. Støtten har økt fra 50 til 57 prosent fra 2019 til 2020.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.03.2021 kl 09:14

OSLO: Det er den høyeste andelen siden Statens vegvesen startet undersøkelsen i 1989. Andelen økte til 63 prosent etter at det ble gitt informasjon om hva bompengene går til.

Undersøkelsen er den første etter at det nye bompengesystemet i Oslo ble innført. Tidligere betalte man omtrent halvparten av bilturene, men fra juni 2019 ble bompengebelastningen jevnere fordelt ved at tre av fire bidrar. Samtidig begynte også elbileiere å betale bompenger.

– Det kan se ut som innføringen av det nye bompengesystemet med å fordele belastningen på flere, også de som kjører elbil, har virket positivt på folks holdninger. Mange har også kanskje erfart at de kommer bedre ut av det enn de fryktet, sier avdelingsdirektør Fred Anton Mykland i en pressemelding.

Én av fire sier at de er imot høyere satser i rushtiden. For fem år siden var 49 prosent imot det.

Samtidig er flere fornøyd med kollektivtilbudet i Oslo-området. Den har økt fra 70 til 76 prosent de siste to årene.


– Det er interessant å merke seg at en bevisstgjøring om hva bompengene faktisk går til gjør at flere er positive til bomringene. Økt bruk av hjemmekontor med færre daglige passeringer gjennom bomringen i 2020, kan også ha hatt en medvirkende årsak til at flere er positive, sier avdelingsdirektør for Transport øst i Statens vegvesen, Fred Anton Mykland.

– Når det gjelder nedgangen i miljøhensynet kan det trolig skyldes en indirekte effekt av at korona har skjøvet folks bekymring om miljø til side dette året.

Gallup

Er du fornøyd med hvordan bompengeordningen i Oslo fungerer?

Vis resultat

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...