Nordre Aker Budstikke

Bringer roser fra fjellene ved Bogotá til vaser på Ullevål

Bonita Blomster på John Colletts plass. Foto: Gullaug Pless

Bonita blomster i Trikkesløyfa drives av en colombiansk familie som har hatt egen import av langstilkede roser til Norge fra fjellene rundt Bogotá i ti år.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ULLEVÅL: Da Nordre Aker Budstikke var innom, møtte vi blomsterdekoratør Henriette Riegels.

Astra Meria er de første blomstene hun vil vise meg, disse går det mye av om dagen.

– Er de ikke fine?

Astra Meria. Foto: Gullaug Pless

Driver også på Frogner

Hun forteller videre at de colombianske eierne som i tillegg til å importere roser, også importerer kaffe fra hjemlandet sitt. På Frogner driver de kafeen, Bonita Café og blomster i Briskebyveien og blomsterbutikken i Odins gate. Hos Bonita på Trikkesløyfa kan du også kjøpe malt kaffe og hele bønner i tillegg til blomster og planter.


Bonita Blomster på John Colletts plass. Foto: Gullaug Pless

– Hva sier kundene om utvalget i butikken?

– Mange sier det har blitt forbedring her siden vi startet i november i fjor. Kundene trives med forandringen. Det har blitt ryddigere i butikken og vi har nå et mer variert utvalg av friske og tørkede blomster, samt potteplanter. Vi prøver alltid å holde de beste prisene i byen, smiler hun.

– De fleste av kundene våre er lokale. Man merker at de har store hager i området. Uteplanter er populært, hortensia og grønne planter går det mye av nå i august.

Vi har snakket med Henriette Riegels hos Bonita Blomster på John Colletts plass.

Favner full av roser

Mange av kundene blir imponert over de colombianske rosene og kommer stadig tilbake og handler. De dufter vidunderlig. Under vårt besøk kommer det en mann inn døren med favnen full av hvite de-lux roser han har plukket fra en sinkbøtte utenfor butikken. Han ønsker å være anonym. Henriette pakker inn rosene forsiktig i grått blomsterpapir.

Bonita Blomster på John Colletts plass. Foto: Gullaug Pless

– Husk å sette dem i kaldt vann så holder de seg i seks dager. Og så må du bytte vann etter et par dager, sier Henriette og legger ved blomsternæring.

Så tar kunden rosebuketten med seg og fester den til sykkelstyret som står parkert rett utenfor og sykler hjem. Vi tipper det er noen som blir glad!


– Dersom man ønsker å forhåndsbestille langstilkede colombianske roser, kan man gjøre det på nettsidene eller ringe butikken. Kundene kan hente roser her innen kort tid, alt avhengig av leveransene våre.

Vakkert

Siden Henriette er blomsterdekoratør av fag, setter hun gjerne sammen blomster i vakre buketter etter kundens ønsker.

Henriette Riegels hos Bonita Blomster på John Colletts plass. Foto: Gullaug Pless

– Vi lager brudebuketter og bårebuketter til begravelse også, presiserer hun.

Da vi er på besøk har butikken nettopp åpnet etter sommeren og vareutvalget er følgelig noe begrenset, men også på grunn av varmen i hovedstaden:


– Men, vi har mange tørre blomster som vi også lager buketter av, sier Henriette.

Mens vi står og snakker kommer budet med store colombianske roser i mange ulike farger og setter fra seg disse i store bøtter. Det er så «bonita» det! De koster ni og førti kroner stykk, tre hundre og nittisyv for ti i en pakke. Ikke verst pris for en så stor glede og roser du knapt finner maken til i Oslo.

Rosene kommer direkte fra rosefarmene i fjellområdene rundt Colombias hovedstad Bogotá. Med høyder på omkring 2700 meter over havet, lange lyse dager året rundt og et mineralrikt jordsmonn, har disse rosene noen av verdens beste forutsetninger for god vekst.

Mange kommer innom og kjøper disse spesielle rosene til helgen.

Henriette viser oss forskjellen på afrikanske og colombianske roser. De afrikanske rosene er som miniatyrer sammenlignet med de søramerikanske, men de afrikanske har også prima kvalitet. Foto: Gullaug Pless

Henriette har en naturlig blomsterglede, hun følger opp og gir god service. Det er viktig når man driver lokalt.

Bonita Blomster på John Colletts plass. Foto: Gullaug Pless

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...