Nordre Aker Budstikke

«Brannalarmen har blitt utløst så ofte at elevene ikke lenger tar dette alvorlig»

Engebråten ungdomsskole. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

I tillegg er skolen plaget av tyverier, og før helgen ble foreldrene orientert av skoleledelsen. – Nå er vi i tett kontakt med Majorstua politistasjon, om både brannalarmutløsning og tyverier, understreker rektor.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.01.2020 kl 14:09

KJELSÅS: Fredag i forrige uke sendte Engebråten ungdomsskole ut brev til foresatte:

«Engebråten skole har dette skoleåret vært utsatt for to forhold vi ønsker å informere foresatte om. Fint hvis dere kan ta en prat om dette hjemme også. I løpet av senhøsten og nå på nyåret har elever utløst brannalarmen gjentatte ganger ved å knuse glass og slå inn en melder...Brannalarmen har blitt utløst så ofte at elevene ikke lenger tar dette alvorlig, og vi mener det er en risiko for elevenes sikkerhet. Det er flere grunner til at dette er ugreit: Ulempene for vaktmester, elever som synes det er ubehagelig, tid til undervisning som går tapt, kostnader for skolen når brannvesenet må rykke ut, ulempene for brannvesenet ved falsk utrykning med mere. Vi har ikke klart å finne ut hvilke elever som utfører dette. Dette blir nå politianmeldt.»

Oppfordres til å ikke ta med verdisaker

Videre står det at det også har vært flere tyverier så langt dette skoleåret, blant annet skal flere airpods ha blitt stjålet:

«Det er svært leit for de som blir utsatt for dette, og krevende å finne ut hvem som eventuelt stjeler, siden vi har over 600 elever og en bygningsmasse som er ganske uoversiktelig. Vi oppfordrer elever til i minst mulig grad å medbringe verdifulle gjenstander som ikke er nødvendige i skolearbeidet på skolen. Alle elever har låsbare skap, og de oppfordres til å benytte disse for å oppbevare verdigjenstander. Vi tilstreber også å låse klasserom dersom de ikke er i bruk når elevene er på spesialrom, men dette er ikke alltid praktisk gjennomførbart.»

Brevet er fra skolens ledelse, ved rektor Marit G. Sesseng.

Mister respekt for brannalarmen

– Vi har nå begynt å registrere hvor ofte brannalarmen blir utløst, det gjorde vi ikke i høst. Siden nyttår har brannalarmen blitt utløst seks ganger, uten av det har vært brann. Vi har 22 meldere rundt på skolen, og det er uoversiktlig. Så lenge man ikke tar de som gjør det der og da, er det vanskelig å finne ut hvem som gjør dette. Vi har nå vært rundt i alle klassene, og snakket med elevrådet om saken, sier rektor Marit G. Sesseng til Nordre Aker Budstikke.

Hun legger til at skolen ringer og stopper utrykning fra Brann- og redningsetaten, hvis skolen ser og erfarer at det er falsk alarm, og kun hærverk.

– Men går alarmen så følger jo vi rutinene, og lærerne tar med elevene ut. Men vi merker jo at det er flere enn de voksne som er lei av at brannalarmen går så ofte, tempoet er ikke veldig høyt på vei ut blant elevene, sier rektoren videre.

LES OGSÅ: Tyverier fra garderobe under fotballtrening

Melder fra til politiet

Når det gjelder tyverier ved skolen så mener hun at det går litt i bølger:

– Men vi oppfordrer elevene til ikke å ha med verdisaker på skolen. Blir noe borte, så er det opp til foreldre og eleven å eventuelt anmelde tyverier. Men nå er vi i tett kontakt med forebyggende enhet (Kriminalforebyggende avsnitt, journ.anm.) ved Majorstua politistasjon om både brannalarmutløsning og tyverier, de får melding fra oss fortløpende nå om det som skjer. Så håper jeg at vi sammen kan få redusert, eller slutt på brannalarmutløsning og tyverier, de aller fleste elevene her ønsker jo ikke å ha det sånn, avslutter Sesseng.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...