ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Bråtebrenning kan ha startet brann på jorde i Maridalen

Politiet og brannvesenet rykket ut til en gressbrann på et jorde i Maridalen søndag i 15.30-tiden. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Politiet har gjort undersøkelser og oppretter sak etter en brann i Maridalen søndag ettermiddag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.04.2020 kl 18:05

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

MARIDALEN: Operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt bekrefter overfor Nordre Aker Budstikke i 16.30-tiden søndag at politiet er i Maridalen.

- Det har vært en liten gressbrann. Brannvesenet slukket brannen før vi kom, og vi er der for å finne ut årsaken til hva som kan ha skjedd, sier Skott.

Skott opplyser at det skal ha vært tørt gress som kom ut av kontroll. Naboer på stedet skal ha klart å slukke brannen før brannvesenet ankom.

Politiet har gjort undersøkelser og oppretter sak på forholdet. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

ANNONSE

- Bråtebrenning

Fungerende vaktkommandør Hans Erik Tysdal ved Oslo 110-sentral sier at brannvesenet fikk flere meldinger, blant annet fra den andre siden av Maridalsvannet.

- Politiet snakket med dem som hadde tent på og brent noe bråte der, sier han.

Brannvesenet har kontrollert at brannen er slukket.

ANNONSE

Brannvesenet måtte søndag ettermiddag rykke ut til en gressbrann i Maridalen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Det skal være snakk om et mindre område som har brent. Den første telefonen kom inn til brannvesenet i 15.30-tiden.

Rett før klokka 17 har ikke Skott fått tilbakemelding fra patruljen på stedet, men sier at politiet oppretter sak på forholdet.

Mange bålmeldinger

Brannvesenet har hatt mye å gjøre denne helgen knyttet til bål og grilling. 15. april inntrådte det et nasjonalt bålforbud. Akkurat som forrige helg, får brannvesenet mange meldinger om folk som ikke overholder forbudet.

- Vi får alt for mange av dem. Det er folk som både fortsetter å grille og tenne bål selv om det er et generelt bålforbud, sier Tysdal til Nordre Aker Budstikke.

ANNONSE

Han forteller at de får inn meldinger fra både Sognsvann og Maridalen.

- Både vi og politiet er på hjul for å se hvordan tilstanden er. Vi har hatt flere småtilløp av skogbranner i Oslo-området. Vi henstiller folk til å ikke tenne bål i skog og utmark, for det er fryktelig tørt nå.

Skogbrannindeksen er på det høyeste nivået. Vaktkommandøren forteller at det er veldig lite som skal til før det begynner å brenne.

Skalaen til Meteorologisk institutt går fra 0 til 100. Er verdien over 60, er skogbrannfaren på det høyeste nivået. Søndag er skogbrannindeksen ved målepunktet på Blindern 72. Mandag vil den øke til 79, før det er ventet regn og at faren vil avta.

- Vi har egentlig vært på forskjellige kanter av byen. Østmarka ved Lutvann, ved Sognsvann er det en del bålbrenning og vi fikk en tur til Maridalsvannet. Det er folk ute i marka som fyrer bål, og det bekymrer oss.

ANNONSE

Turgåer slukket skogbrann

Tidlig søndag morgen måtte brannvesenet rykke ut til Alnsjøen i Lillomarka etter å ha fått melding om røyk fra skogen.

Området var utilgjengelig, og brannvesenets mannskaper måtte gå for å komme til området. En turgåer kan ha avverget en større brann.

- Det er et område på cirka 100 kvadratmeter som har brent. En hverdagshelt på tur med hunden sin har fått slukket det meste og samtidig hjulpet oss med å finne frem. Brannvesenet er straks fremme med utstyr for å få slukket dette skikkelig, skrev 110-sentralen på Twitter.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE