Nordre Aker Budstikke

Bråtenalleen barnehage gjenoppstår

BLIR BARNEHAGE: Tone Tellevik Dahl, nå byråd for barnehager, sammen med Arbeiderparti-kollega Bent M. Larsen i bydelsutvalget, sto på branntomten i Bråtenalleen i sommer, og lovte gjenoppbygging. Nå blir det en realitet. Foto: KATARINA POENSGEN

Etter at Bråtenalleen barnehage brant i 2011, har tomta stått tom. I sommer lovte Arbeiderpartiet å bygge den opp igjen, dersom de fikk byrådsmakt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.02.2016 kl 13:26

GREFSEN: – Vi har ikke råd til å la tomter som er regulert til barnehager være ubebygd, sa daværende ordførerkandidat Tone Tellevik Dahl (Ap) til Nordre Aker Budstikke i valgkampen i fjor sommer.

Lovte oppbygging

Sammen med lokalpolitiker Bente M. Larsen lovte hun at Bråtenalleen barnehage skulle bygges opp igjen dersom Arbeiderpartiet kom i posisjon. Det sittende byrådet bestående av Høyre og Venstre ville imidlertid ikke prioritere reetablering av barnehagen i Bråtenalleen, til tross for at var tverrpolitisk enighet om det i Nordre Akers bydelsutvalg.

– Flere av bydelene våre har nå praktisk talt full etterspørselsdekning og vel så det. På bynivå får alle med rett, og cirka 42 prosent av dem uten rett, plass, men det er ujevnt fordelt, sa daværende byråd for utdanning, og ansvar for barnehager, Anniken Hauglie (H) til Nordre Aker Budstikke i juni.

Bydelspolitikerne pekte nettopp på at barnehagedekningen i Nordre Aker var for skjev:

– Det er egentlig ikke et tilbud for foreldre hvis de må kjøre kilometer etter kilometer for å komme seg til en barnehage, sa BU-politiker Bente M. Larsen.


HUSKER DU DENNE? Dette er Oslo beste barnehage, og den ligger i Nordre Aker!

Barnehage i 2017

Tone Tellevik Dahl ble ikke ordfører etter valget, men byråd for oppvekst og kunnskap. Arbeiderpartiet, Miljøpartiet de Grønne og SV dannet byråd, og nå er det klart:

Bråtenalleen barnehage skal bygges opp igjen, og åpner etter planen høsten 2017.

Det kom fram da barnehagesituasjonen i Nordre Aker ble redegjort for i bydelsutvalgets møte 18. februar.

LES OGSÅ: Barnehagebyråden vil lære av Nordre Aker, som er «best i klassen»


Omsorgsbygg KF har fått i oppdrag å planlegge og prosjektere en barnehage på branntomten, med 144 storebarnsplasser, noe som tilsvarer åtte avdelinger.

– Vi har en god men skjev barnehagedekning i Nordre Aker. Det er flott at familier på Grefsen og Lillo endelig får sin etterlengtede barnehage. Denne avgjørelsen er en seier for oss i bydelsutvalget, sa Arbeiderpartiets gruppeleder Bente M. Larsen i bydelsutvalgsmøtet 18. februar.

Det nye byrådet har vedtatt å bygge 1500 nye barnehageplasser i Oslo i perioden 2016-2017, i tillegg til de 1500 som allerede var planlagt, går det frem av informasjonen fra Bydel Nordre Aker.

BAKGRUNN:

Ingen ledige plasser

Det var per desember i fjor 3757 barn i barnehager i Nordre Aker, fordelt på kommunale, ikke-kommunale og familiebarnehager. 31. januar var det ikke registrert noen ledige plasser. På samme tid sto 95 barn, som ennå ikke hadd fått noe tilbud, på venteliste.


Søknadsfristen til hovedopptaket i 2016 er 1. mars. Foreløpig anslår bydelen at det vil være 557 ledige plasser til barn under tre år og 158 plasser til barn over tre år fra høsten av. Dette kan imidlertid endres når barnehagene rapporter inn faktisk kapasitet.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...