Nordre Aker Budstikke

Brukte skattepenger til å kjøpe leiligheter for 100.000 per kvadratmeter

Oslo kommune kjøpte boligdelen av Kjelsåsveien 130 i 2016. Foto: BOLIGBYGG

For snart to år siden. Vel anvendte penger?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.10.2017 kl 15:51

KJELSÅS:Nordre Aker Budstikke har tidligere denne måneden fortalt om bygget i Kjelsåsveien 130, som kommunen ved Boligbygg kjøpte for 48,5 millioner kroner tidlig i 2016.

Samme bygg ble solgt for 25 millioner kroner to år tidligere. Da kunne kommunen ha brukt sin forkjøpsrett, men gjorde det ikke.

Kjøpet i 2016 gjaldt boligdelen av bygget i andre etasje og tredje etasje, to små leiligheter i første etasje, samt en del av kjelleren.

Granskes

Kommunens kjøp skal granskes, etter at det i media har kommet frem at Boligbygg har kjøpt leiligheter og bygårder til en mye høyere pris, enn de har blitt solgt for kort tid i forveien.

Rune Vedal, som eier Runes Minivarehus som holder til i bygget, kjøpte samtidig ut første etasje, og størstedelen av kjelleren, for 8,5 millioner kroner. Her kan du lese hele den tidligere saken i Nordre Aker Budstikke.


Mandag skriver Nettavisen at i tillegg til 48,5 millioner kroner for kjøpet, brukte Boligbygg 12,6 millioner kroner på oppussingsarbeidet på de 26 leilighetene, etter at de tok over leilighetene.

100.000 kroner pr. kvadratmeter

– Det gir en oppussingskostnad per leilighet på rundt en halv million kroner, noe som presset prisen per kvadratmeter i leilighetene til mellom 90 og 100.000 kroner. Den siste prisstatistikken fra bydel Nordre Aker, viser at snittprisen i området er 79.200 kroner - mens den var rundt 70.000 kroner da kommunen kjøpte leilighetene, skriver Nettavisen.

Om det var verdt pengene, eller ikke, ønsker ikke Boligbygg å svare Nettavisen på.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...