Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

I verste konsekvens:

– Bryter opp villastrøk på en svært dårlig måte

Nedre Grefsen - på oversiden av Ring 3 - hva blir fremtiden her? Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Ingen så nok for seg at en utbygging på Storo og Nydalen innbefattet områder på Grefsen og Disen, ifølge venstrepolitiker Erik Borge Skei (V)

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.03.2016 kl 15:44

GREFSEN: Den har mildt sagt skapt et veldig stort engasjement, saken om utbygging rundt kollektivknutepunktet Storo. Det var i menighetsbladet Talefoten saken først ble nevnt.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

I kommuneplanen frem mot 2030, er det ikke spesifikt nevnt nedre Grefsen som utbyggingsområde med fortetting, men på et kart, som er vedlagt planen, så er også området nedre Grefsen berørt.

LES OGSÅ: Tåsenjenta Mathilde (17) og Niat (18) har satt fyr på nettet

Nordre Aker Budstikke delte saken på facebook mandag kveld, og reaksjonene lot ikke vente på seg.

– Helt på trynet! Nye Stovner? Denne saken skurrer! Fæle billigproduserte blokker? Vi må da kunne stoppe dette!

Er noen av reaksjonene - her kan du lese resten og kommentere selv hvis du ønsker.

Erik Borge Skei, venstrepolitiker, tidligere leder av Miljø-, plan- og samferdselskomiteen og medlem av bydelsutvalget i Nordre Aker i forrige periode, da planen var på høring, uttaler nå følgende:

– Administrasjonen så ikke

– Det er ingen tvil om at forrige bydelsutvalg ville gått kategorisk i mot dersom tiltaket hadde vært erkjent under behandlingen. Selv om fortetting omkring kollektivknutepunkt vanligvis er et godt prinsipp, er det en dårlig idé her. Administrasjonen overså dette i sin saksfremstilling, og dessverre fanget ingen lokale politikere dette opp under behandlingen, ei heller andre.

Han fortsetter.

– Ikke enkelt å se

– Ingen så nok for seg at en utbygging på Storo og Nydalen innbefattet områder på Grefsen og Disen, og selv i ettertid er det ikke helt enkelt å få øye på disse konsekvensene selv når den svært omfattende planen leses målrettet.

Skei mener nå planene må snus så raskt som mulig.

– Uavhengig av årsak må dette snus så snart som mulig. Det ligger ingen automatikk i høy utnyttelse i hele området, men i verste konsekvens kan tiltaket bryte opp villastrøk på en svært dårlig måte.

Vedtaket

Skei vil nå ta tak i saken.

– Vedtaket må omgjøres. Jeg vet at det blir en gjennomgang i MPS-komiteen 14. mars og påfølgende behandling i bydelsutvalget i første mulige møte. Slik jeg har oppfattet det, ligger det an til en samlet henvendelse inn mot Rådhuset fra flere politiske partier i bydelen. Jeg har allerede varslet dette tydelig inn mot egen bystyregruppe, sier Erik Borge Skei.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Nordre Aker Budstikke følger saken.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...