Nordre Aker Budstikke

Kommunen selger Sognsvann-idyll:

Bud på 1,35 millioner over takst

Sognsveien 230 - rett ved Olympiatoppen og Sognsvann som nærmeste nabo. Bud inne på 6.250.000 kroner skal nå behandles og eventuelt vedtas av kommunen. Foto: EIENDOMS- OG BYFORNYELSESETATEN

Veldig stor interesse rundt kommunens eiendom helt øverst ved Sognsvann, og folk var villig til å betale mange millioner kroner for å sikre seg eiendommen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.10.2015 kl 12:05

SOGNSVANN: Sognsveien 230 ble lagt ut for salg i månedsskifte august/september. At eiendommen skal selges er i tråd med bystyrevedtak av 29. august 2012.

– Det var stor interesse for eiendommen, mange på visning og flere budgivere. Det er administrativt antatt et bud på 6 250 000 kroner, men innstillingen er ikke vedtatt av kommunen enda, sier kommunikasjonssjef i Eiendoms- og byfornyelsesetaten Lena Nesset.

Takst og utgangspunkt for pris er 4.900.000 kroner. Det betyr et bud på 1.350.000 kroner over takst.

Les også: 3.3 kilometer ny turvei fra Grinda til Sogn

Nesten 90 kvadratmeter

Nesset forteller videre at bygningen er på nesten 90 kvadratmeter såkalte primærrom, og nesten 130 kvadratmeter bruksareale. Huset inneholder blant annet to soverom og bad/WC. Og garasje. Tomten er på 1038 kvadratmeter.


– Det er eksisterende bruk for eiendommen som gjelder for videre bruk, og det betyr at den selges til boligbruk, forteller Nesset.

Som ikke ønsker å kommentere hvem som har gitt budet som skal til behandling i kommunen.

Les også: Snart blir det lys rundt Sognsvann

Restriksjoner

– Det foreligger restriksjoner knyttet til at eiendommen er regulert til friområde - park. I tillegg er eiendommen oppført på Byantikvarens gule liste som verneverdig. Dette innebærer begrensninger knyttet til rivning eller endringer på bygningene, legger Nesset til.

Eiendommen er oppført i 1943 og i følge Byantikvarens opplysninger den eneste gjenværende bygningen fra Sognsvann leir.


– Med de rammer som følger av vernehensyn og reguleringsplanen for eiendommen blir det viktig for ny eier å ha tett kontakt med Plan- og bygningsetaten og Byantikvaren dersom det er ønsker om endringer på eiendommen, ifølge Nesset.


Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...