Nordre Aker Budstikke

Kommer rett ut på Ring 3:

– Burde vært full stopp!

Bjørn Sandvik ved Sognsveien, der den kommer ut på Ring 3 ved Ullevål. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

I forbindelse med arbeidene med den nye gangbroa over Ring 3 på Ullevål, er den tidligere påkjøringsrampen fjernet. – Ikke veldig trygt, mener bilist Bjørn Sandvik.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.12.2017 kl 08:07

ULLEVÅL: Bjørn Sandvik fra Korsvoll møter Nordre Aker Budstikke ved Ullevaal stadion. Det skal skje store endringer i området, en helt ny gangbro er på gang, som erstatning for den gamle røde.

Den nye gangbrua over Ring 3, arbeidene har allerede startet. Foto: STATENS VEGVESEN

For kort tid siden ble akselerasjonsfeltet, eller påkjøringsrampa, fjernet. Nå kommer man rett ut på Ring 3 fra Sognsveien, østover.

Rett på Ring 3

– Når man kommer kjørende Sognsveien og skal ut på Ring 3 østover er man vant til å kjøre ut i akselerasjonsfeltet uten å måtte ta hensyn til trafikken på ring 3. Nå er feltet stengt og man kommer rett ut i hovedfilen på Ring 3. Dette burde vært varslet mye bedre og etter min mening med full stopp. Dette er ikke veldig trygt, mener Bjørn Sandvik.

Som også etterlyser skilt som forteller om endret kjøremønster.


LES OGSÅ: Beliggenheten rett ved Ringveien gir store utfordringer for Bergnbanen

Så godt som rett på Ring 3, fra Sognsveien og østover mot Tåsen og Storo. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Per i dag står det vikepliktskilt mot de som kommer fra Sognsveien, ikke stoppskilt.

– Jeg frykter at det kommer til å skje uhell her, som følge av dette. Jeg har selv glemt meg to ganger og måttet stoppe ganske brått, legger han til.

Bjørn Sandvik på den nåværende gangbrua, nedenfor ses restene av den tidligere påkjøringsrampa til Ring 3, østover. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA


I førjulstiden skapte dette også store trafikale utfordringer langt tilbake i Sognsveien. Lesere Nordre Aker Budstikke har i kontakt med, som bor i Bergslia, forteller at dette er utfordrende for nærmiljøet. Bildet under viser situasjonen 22. desember.

Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Nedsatt hastighet

Det er Statens Vegvesen som har ansvaret for riksveg 150 Ring 3, og arbeidene med ny gangbro.

– Området er skiltet i henhold til godkjent skiltplan. Påkjøringsrampa er kort. Derfor er hastigheten satt ned på Ring 3 østover, sier Åsmund Møller Johansen, medievakt på vegne av Statens Vegvesen.

Da Nordre Aker Budstikke var på stedet, var det 50 km/t på Ring 3, forbi Ullevål.


LES OGSÅ: Derfor jobbes det her ved Ring 3

Vurderer tiltak

Han fortsetter.

– Vi ser imidlertid at mange ikke overholder fartsgrensen, så vi vurderer andre tiltak som kan gjøre påkjøringen mer trafikksikker. Vi er ikke kjent med at det har vært ulykker ved rampen. Årsaken til de midlertidige tiltakene er at vi jobber med fundamentene til ny gangbru.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...