Nordre Aker Budstikke

Buss for trikk, og omfattende akutt-tiltak i hele trikketraseen

Grefsenveien er full av hull langs trikkeskinnene. Til stor frustrasjon for bilister, og for Trikken, som må kjøres med sterkt redusert hastighet. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Natt til lørdag starter Sporveien nye arbeider i Grefsenveien for å bedre fremkommeligheten – og kunne øke hastigheten på trikken igjen. Det blir buss for trikk i fire dager.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.03.2018 kl 11:28

STORO/KJELSÅS: – Vi ønsker nå å utbedre vår del av Grefsenveien slik at trikken kan kjøre i 25 km/h igjen. I dag trenger skinnegangen akutt forbedring flere steder, derfor er hastigheten for trikken midlertidig redusert til 10 km/h. Det er ingen trafikantgrupper tjent med, sier kommunikasjonsrådgiver Andreas Viseth i Sporveien, til Nordre Aker Budstikke.

Sporveiens vedlikeholdsansvar omfatter områdene mellom skinnene og 60 centimeter på hver side av disse.

– I tillegg skal vi utbedre asfaltbelegg inntil skinnegangen på Grefsenplatået, som har fått mye juling av tungtrafikk og en krevende vinter, legger Viseth til.

Mye misnøye

Nordre Aker Budstikke har i vinter ved flere anledninger skrevet om den dårlige veistandarden i Grefsenveien, og bilister som har fått bilen ødelagt som følge av hull langs skinnegangen.

LES MER:
Dekk og felger gå ad undas i Grefsenveien
Tilstanden i Grefsenveien: – Dette er livsfarlig!


Sporveien har erkjent at tilstanden i Grefsenveien er dårlig, og iverksatte lapping av hull i asfalten mellom Storo og Disen i februar.

Stenger i fire døgn

– Nå igangsetter vi akuttiltak – lapping av hull, og utbedringer slik at skinnegangen stabiliseres. Vi vil blant annet skjøte på med ytterligere asfalt. Banesjefen er blant annet ikke fornøyd med sporgeometrien. Nå gjør vi dette ordentlig, for å sikre stabil drift, fram til Grefsenveien-prosjektet starter, sier Viseth.

LES OGSÅ: Derfor svinger trikken i Grefsenveien

Som en følge av arbeidene innstilles trikk 11 og 12 på strekningen, fra og med natt til lørdag, og fire døgn fremover (til og med tirsdag 13. mars).

– Det blir satt inn buss for trikk mellom Storo og Kjelsås i denne perioden, sier Viseth.


LES OGSÅ:

LES MER OM GREFSENVEIEN HER!

Spørsmål og svar om stenging i Grefsenveien

Hvilket område blir berørt?

Skinnegangen i begge retninger mellom Storo og Disen

Når stenger sporet, og når åpner det igjen?

Vi stenger sporet natt til lørdag 10.mars (etter driftsdøgnets slutt) – og er klare til ny drift fra morgenen av onsdag 14.mars.

Hvorfor stenger sporet?

Det er nødvendig å stenge for å få gjennomført akutte tiltak i forhold til å kunne opprettholde trikkedriften. Det skal, blant annet, legges en betongstøp – og den må herde minimum et døgn før den tåler trafikkbelastning.

Er dette begynnelsen på den annonserte oppgraderingen av Grefsenveien?

Nei. Dette er akutte tiltak for å kunne opprettholde trikkedriften. Rehabiliteringen av Grefsenveien inkludert ny hovedvannledning begynner på ettersommeren i år.

Hvorfor er denne strekningen blitt så dårlig?

Årsakene er sammensatte. Dagens spor er i prinsippet et provisorium og er en gammel og teknisk sett en dårlig løsning. Det ble utført midlertidige tiltak på denne strekningen ved gjenopptakelse av trikkedriften til Kjelsås i 2004. Meningen var, og har hele tiden vært, å gjennomføre en full oppgradering i flukt med en bebudet ombygging av Storokrysset. Denne har trukket ut i tid, og nå har det økte tidsforbruket fremtvunget tiltak fra Sporveiens side. Det er også en faktor at trafikkbelastningen er en helt annen i dag enn for femten år siden, og det hjelper heller ikke på forholdene at Grefsenveien opp mot Glads vei i dag langt på vei er blitt en oppstillingsplass for tyngre kjøretøy.

Har det på noe tidspunkt vært forbundet med fare for passasjerene på strekningen?

Nei. Sporveien driver sin virksomhet med solide sikkerhetsmarginer. Vi gjennomfører systematiske målinger og kontroller har overvåket denne strekningen særskilt en tid pga dårlig teknisk tilstand, og iverksetter tiltak nettopp for å ivareta sikkerheten.

Hvordan skal passasjerene komme seg til og fra Kjelsås mens stengingen pågår?

Det vil bli kjørt buss for sporvogn mellom Kjelsåsaleen og Storo. Avviket vil være godt skiltet.

Sporveien henviser forøvrig til www.ruter.no for detaljert informasjon om trafikkaviklingen i Grefsenveien og hvilke konsekvenser det har for de reisende disse dagene.

Når kommer de varige forbedringene?

Etter planen starter vi opp med ombygging i august og vil da først starte opp med arbeider for Vann- og Avløpsetaten med oppgradering av deres anlegg. Når vi har gjort ferdige disse arbeidene kan vi starte arbeidet med nytt fundament og overbygning for trikken. Da vil det bli kjørt buss for sporvogn i et drøyt års tid før vi kan ønske velkommen til en splitter ny trikketrasé mot Kjelsås. Og når den jobben er klar starter ombyggingen av Storokrysset.

Spørsmål og svar kommer fra Sporveien.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...