Nordre Aker Budstikke

- Bussen må kjøre til Grefsenkollen

Skientusiaster og friluftsfolk som besøker Grefsenkollen har en utfordring, nemlig å komme seg dit.

OVER BYEN: Denne gjengen vil ha buss til Grefsenkollen.

Skientusiaster og friluftsfolk som besøker Grefsenkollen har en utfordring, nemlig å komme seg dit. Nå vil denne gjengen la kollen bli mer tilgjengelig, med daglige bussruter.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.02.2012 kl 08:45

GREFSENKOLLEN: - Det er mye kortere for store deler av byens befolkning å ta turen til Grefsenkollen i stedet for Holmenkollen, sier Kristin Furuholmen, leder for Furuholmen Friluft.

Grefsenkollen er definitivt det naturlige valget for mange av byens beboere fra bydelene Gamle Oslo, Sagene og Grünerløkka.

Inne i den hjemmekoselige Trollvannstua benker en ikke helt uengasjert gjeng seg rundt kaffe og boller, med ustanselig prat om deres store lidenskap, nemlig at bussen må gå til Grefsenkollen daglig. Slik det er i dag kjører 56-bussen kun søndager.

Komplisert

Møtet oppe i Grefsenkollen føles som en utflukt av dimensjoner. Dagens sjåfør, Jon Kloster, daglig leder for Grefsenkollen restaurant) avtaler møte i Storokrysset hvor han plukker med seg Ingebjørg Halvorsen som er fungerende daglig leder for Oslo Skisenter AS, en stykk journalist og politiker og lokalbeboer Erik Borge Skei (V), litt lenger oppe i veien.


Dit 56-bussen stopper å gå, gjenstår mange 100 meter oppover i bratt stigning, som bare bestiges av «spesielt interesserte».

- Det er ikke mange barn som tar denne turen med skiutstyr på ryggen, sier Furuholmen som tar imot busslast (innleide busser, journ. anm.) med barn som står på ski i slalåmbakken eller går på turer i området.

Ut av skyggen

Som den engasjerte gjengen bemerker, mye har skjedd med den litt urettferdig «glemte kollen», de siste årene.


- Vi har fått fem ganger så mye folk på fem år på Oslo Skisenter, sier en engasjert skiinstruktør Ingebjørg Halvorsen. Det er fullt liv på toppen av kollen i restauranten, som nå er åpen nesten syv dager i uka, og det er samlet entusiaster i alle aldre til turer og lek i snøen daglig.

- Det er stappfullt her i helgene, sier Charlotte Bjørneboe som står for bollesalget og driften av Trollvannstua.

- Vi trenger rett og slett bussen hele veien opp til kollen. Da blir det så mye lettere for folk å komme hit, sier hun entusiastisk.

Plass til to koller


- Hvorfor gå i kø på Frognerseteren når man kan komme hit, sier Borge Skei som mener det ved hyppigere bussavganger vil bli mange flere som vil benytte seg av Lillomarka, Trollvann og «hele Grefsenkollen».

- Vi har plass til to koller i byen, sier Kristin som får samtykkende nikk fra resten av gjengen.

I et brev fra Bymiljøetaten bekreftes det at det er viktig å utvikle kollektivtilbudet fra byen og ut til marka. Miljø og samferdsel byråd Ola Elvestuen (V) har fått tilsendt et brev med forespørsel om saken.

Det er også tverrpolitisk enighet om at busstigjengeligheten må bli bedre i Nordre Aker Bydelsutvalg, og nå vil pådriverne med Grefsenkollens Venner (6000 medlemmer) og de andre støttespillerne jobbe for at 56- bussen kommer daglig.


Dittoslo.no følger saken videre, med kommende svar fra byråd Ola Elvestuen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...