Nordre Aker Budstikke

Butikken stenger, men se hva som kommer her

Coop Marked Lillo terrasse er snart historie. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ARKIVFOTO)

Coop Marked i Betzy Kjelsbergs vei stenger dørene i desember. Det kommer et nytt tilbud, men det vil ta tid. I denne perioden blir Lillo Terrasse uten dagligvarebutikk.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.11.2016 kl 15:07

GREFSEN: Beboerne i Betzy Kjelsbergs vei har tidligere uttalt bekymring for hva som vil skje når Coop-butikken i gata stenger dørene i løpet av høsten.

Mange i Lillo-området har kjempet for å få tilbake et busstilbud etter at Ruter la ned 55-bussen i 2013. Oppstart av rute har vært nesten klar – både bydel og Grefsen skole var enige om en løsning – men Ruter sa nei.

Beboere og lokalpolitikere tok i høst saken til rådhuset. Her kan du se hva som skjedde.

Stenger 10. desember

Området har bratte veier og mange eldre beboere, og det er spesielt disse det er uttrykt bekymring for når butikktilbudet forsvinner, uten at det er noe kollektivtilbud på plass.

– Det er korrekt at vår Coop Marked Lillo Terrasse, Betzy Kjelsbergs vei avvikles og har siste salgsdag 10. desember 2016, skriver Bjørn Tore Skaug, viseadministrerende direktør i Coop Øst, i en e-post til Nordre Aker Budstikke.


Coop Øst har hatt en langsiktig leieavtale med Obos Forretningsbygg AS, som løper ut 31. desember. Obos har solgt eiendommen til Rema Eiendomsutvikling, opplyser Skaug.

STEM NÅ! Vi skal kåre Årets ildsjel og medmennske i Nordre Aker. Se finalistene og stem her

Større Rema 1000-butikk

Rema 1000 ønsker å etablere en ny og større dagligvarebutikk i Betzy Kjelsbergs vei.

I Plan- og bygningsetatens saksinnsyn går det frem at Rema ønsker å bygge ut den eksisterende butikken, som er 369 kvadratmeter (BTA), mot nord og øst til et forretningsareal på 682 kvadratmeter (inkludert panterom og spiserom), lager på 116 kvadratmeter og wc/garderobe på 45 kvadratmeter i ombygd kjeller.

Parkeringskjelleren utvides og vil gi plass til 13 biler. Varelevering vil bli til underetasjen.


Ifølge Plan- og bygningsetatens nettsider har det vært holdt en forhåndskonferanse mellom etaten, Rema Eiendomsutvikling og Arcasa Arkitekter for å avklare en kommende søknad om omregulering.

LES OGSÅ: På Ullevål åpnet et helt nytt butikkonsept i Coops Markeds gamle lokaler

Krever omregulering

Remas planer vil ifølge PBE kreve dispensasjon fra gjeldende regulerings- og bebyggelsesplan for tomten, og det kan bli krevd at byggets fotavtrykk reduseres.

«Bygget vil plasseres nærme nabogrensene i øst og nord, samt regulert vei. Det kan se ut til at dette vil medføre utfordringer i forbindelse med krav til å snu på egen eiendom. Videre er p-plasser på framsiden av butikken plassert såpass nærme regulert vei at disse nødvendigvis må snu i regulert vei. Vi bemerker at manøvreringsareal for biler og varelevering må løses på egen eiendom. En situasjon hvor det benyttes regulert vei til å snu og/eller parkere varelevering kan ikke påregnes godkjent» skriver PBE i sin vurdering.

Åpner i 2017

Men når åpner egentlig den nye butikken? Vi sendte en e-post til dagligvarekjeden, og fikk følgende svar:


– For bygget på Betzy Kjelsberg vei 9 er målet å bygge butikken REMA 1000 Lillo. Vi ønsker å tilby en spennende og moderne butikk med kvalitetsvarer til laveste pris. Målet er at REMA 1000 skal åpne her innen utgangen av 2017, men det er for tidlig i prosessen til å si noe med sikkerhet, skriver Rebacca Ophus.

LES OGSÅ: Dette blir Oslos største konsertarena – allerede juli 2017 braker det løs

Frykter byggeperioden

Dermed må beboerne i Lillo Terrasse forberede seg på byggearbeider, og en lang periode uten butikk. Det er ikke uten bekymring.

– Byggeperioden for ny butikk vil føre til mye tungtrafikk, og helt sikkert liknende trafikkfarlige situasjoner som vi så når Grefsen barneskole ble renovert og flerbrukshallen ble bygget. Trafikken har økt betraktelig siden Kapellveien ble stengt, og med trafikken økte risikoen for ulykker. Biler kjører fremdeles ofte på fortau for å få plass til å møte andre biler, og skaper farlige situasjoner for andre trafikanter. (Heving av kantstein i fjor ga overhodet ikke den effekten vi håpet på), sa styrerepresentant Marte Veierød i Lillo Terrasse til bydelspolitikerne i BU-møtet i mai i år. Her kan du lese hvordan lokalpolitikerne reagerte.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...