Nordre Aker Budstikke

Bybarnehagen med egen husmannsplass

Gutta fra Langaard Barnehage ved Bislett på tur i det fine vårværet. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Endelig herlig vårvær og ut på tur! Men disse gutta kommer «langveisfra».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.04.2016 kl 14:24

BISLETT/KJELSÅS: Nordre Aker Budstikke møtte denne gjengen på tur, akkurat der Maridalsvannet renner ut i Akerselva.

Nydelig vårvær, sola skinner, små og store koser seg på tur.

Men denne gjengen kommer egentlig «langveisfra», ikke noe lokal barnehage. Egentlig. Vi har jo hørt barnehager som har egne telt, gapahuker og gammer inne i skogen. Men denne bybarnehagen har egen husmannsplass, ved Akerselva og Maridalsvannet.

Idylliske Grønvold, nesten helt oppe ved Maridalsvannet. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Bislett

– Vi er fra Bislett, fra Langaard barnehage. Men vi er heldige som får leie Grønvold Husmannsplass. Her elsker barn og voksne å være, sier leder av dagens avdeling, Charlotte Platou.


Historielaget Grefsen-Kjelsås-Nydalen forteller:

– Den tidligere husmannsplassen Grønvold ligger på høyden øst for Akerselva et stykke ovenfor Brekkedammen, og hadde jorder helt ned til elva. Opprinnelig var det en husmannsplass under Kjelsås gård, men den ble senere brukt som bolig for en av sagmestrene på Brekke bruk.

Det er kommunen som eier plassen ved Maridalsvannet og Akerselva.

Ut på tur, fra Bislett til Grønvold, Akerselva og Maridalsvannet. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Minibuss

– Vi har egen minibusss, engasjerte og friluftsinteresserte voksne som tar utfordringer på strak arm, sier barnehageleder Platou.


Langaard barnehage ble etablert i 2007, i lokaler i det gamle Conrad Langaard kvartalet, midt mellom Bislett stadion og Høyskolesenteret i Oslo.

Barnehagen har 60 barn fordelt på fire avdelinger, med en småbarnsavdeling 0-2 år og tre avdelinger med barn i alderen 3-6 år.

Så vidt stikker uthuset til Grønvold opp, fra andre siden av Akerselva. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...