Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Bydelsutvalget vil ikke ha flere biler i Marka

Det er denne parkeringen på siden av Maridalsveien, her sett i retning Brekkekrysset, Bymiljøetaten vil gjøre noe med. Bydelsutvalget synes ikke problemet er så stort at en ny parkeringsplass bør gå på bekostning av skogsområdene rundt. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Bymiljøetaten vil bygge «utmarksparkering» på Brekke. Det ser ikke bydelsutvalget (BU) noe større behov for.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.09.2016 kl 09:04

BREKKE: – Det skal være innmari gode argumenter for å lage parkeringsplass her. Jeg frykter det bare vil føre til flere biler hvis det blir allment kjent at man kan kjøre og parkere ved Brekke, sa SVs representant i bydelsutvalget, Heidi Rømming, da saken var til uttalelse hos lokalpolitikerne 15. september.

Hun etterlyser også dokumentasjon på at flere parkeringsplasser på Brekke vil redusere biltrafikken i Maridalen, eller at eksisterende situasjon faktisk er farlig.

Lokalpolitikerne i Nordre Aker har nemlig vanskelig for å se at situasjonen er så ille som Bymiljøetaten beskriver.

Vil rydde opp i farlig praksis

Bakgrunnen for forlaget er dette:

«For å rydde opp i farlig og uheldig parkeringspraksis langs Maridalsveien ved Brekke, har Bymiljøetaten engasjert Sweco til å utarbeide et forslag til reguleringsplan. Planområdet er totalt på 27 daa, men bare 2 daa ønske opparbeidet til ny parkeringsplass for 80 plasser. Det skal vurderes to alternativer, ett på hver side av Maridalsveien».

Ett av forslagene vil kreve at grunnen i skråningen mot Maridalsvannet opparbeides for å gi nok plass.

I forslaget fra bydelsdirektøren som ble forelagt BU, anbefales det sågår at begge alternativene realiseres, slik at det blir 160 parkeringsplasser.

«Dette forutsetter at antallet plasser dekker behovet så langt som mulig eller så vil parkeringen langs veien kunne komme til å bli opprettholdt» står det i sakspapirene.

Da miljø-, plan- og samferdselskomiteen i bydelen behandlet saken før BU modererte de seg imidlertid noe, og ville ikke si noe konkret om alternativene før saken kommer til offentlig ettersyn. De var likevel positive til å «eliminere» den «farlige og uheldige» parkeringspraksisen.

LES OGSÅ: Uklarhet rundt regulering av unik parktomt. Nå kommer svaret: Kan ikke fortettes

Kjenner ikke igjen utfordringen

– De fra Miljøparteiet som bor i området kan ikke huske å ha opplevd at det er et problem med mange feilparkerte biler på solfylte dager, sa Liv Derås Bjørnstad, mens Rømming fra SV fortalte at hun hadde tatt turen til Brekke i helgen for å se:

– Søndag var det fint vær, på siden av veien sto det noen parkerte biler, men ikke mange. Områdene som er foreslått avsatt til parkering er dessuten viktige skogsområder, «hundremeterskoger» nær der folk bor og hvor barna leker.

– Det er kunnskapsløst å tro at det å legge til rette for bil ikke vil føre til mer bilkjøring. Resultatet av en større parkeringsplass ved Brekke vil være at parkeringsplassen er like full – og at minst like mange biler står parkert langs Maridalsveien, sa nestleder i bydelsutvalget, Ingeborg Briseid Kraft fra Venstre.

Arbeiderpartiets Terje Olav Moen, som sitter i MPS-komiteen, ble overrasket da han så bydelsdirektørens forslag om parkering på begge sider av veien.

– Vil vi at det første man møter ved inngangen til Maridalen er to store parkeringsplasser? Regulering til parkering er fra 70-tallet. Men jeg ser mest behov for å rydde opp i parkeringen på høyre side, der mange parkerer for å gå på rulleski eller sykle, sa Moen, og la til at behovet for mer parkering nok er større lenger inn i Maridalen, som ved Skar og Hammeren.

LES OGSÅ: Til glede for skientusiater: Inn her går en spesiell, ny lysløype

Mer kollektivtransport, og veiskulder

Flertallet i BU vedtok derfor en uttalelse der de ønsker å rydde opp i en farlig og uhelig parkeringspraksis i Brekkeområdet ved Maridalsveien ved å opprette en «mindre utfartsparkering som erstatter dagens parkeringsplasser».

SV, MDG og en av Venstres to representanter stemte imidlertid heller for å si nei til Bymiljøetatens forslag om parkeringsplass. Men med fire av totalt 15 stemmer i BU falt forslaget.

Videre vedtok bydelsutvalget at:

«Det bør også planlegges en holdeplass/vendeplass for buss som muliggjør helgeruter fra sentrum og til utmarksparkeringen.

Bydelsutvalget ønsker at kollektivtilbudet inn til Maridalen i helgene styrkes for å redusere bilbruk og behovet for utfartsparkering.

Bydelsutvalget etterlyser plan for utbygging av veiskuldre langs Maridalsveien fra Brekke.»

LES OGSÅ: Stort raveparty i skogen - mann falt utfor klippe

Landskapsvernområde

Området som er foreslått som parkeringsplass ligger i Marka og innenfor Maridalen Landskapsvernområde.

– Det er en grunn til at området er vernet. Det rommer natur vi ønsker å ta vare på. Områdene som er foreslått omgjort til parkeringsplasser er små skogsområder som grenser til boliger og turveier. Det er nærområder med enkel mulighet for rekreasjon og naturopplevelser for en stadig økende befolkning i denne delen av byen, sier Kraft fra Venstre.

LES OGSÅ: Disse sporene utsetter «nye» John Colletts plass

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...