Nordre Aker Budstikke

– Bygget må ikke bli for dominerende

Rivingen av det eksisterende Tåsenhjemmet er i gang. Hvordan det nye vil bli i utseende og omfang, er ikke avklart, etter at Fylkesmannen i fjor mente Oslo kommune hadde gitt for mange dispensasjoner. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

Bydelsutvalget ber Omsorgsbygg besinne seg med tanke på høyde på nye Tåsenhjemmet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.03.2019 kl 09:04

TÅSEN: Naboene protesterte mot omfanget av det foreslåtte nye Tåsenhjemme, da Omsorgsbygg lanserte planene i 2017. Oslo kommune ga Omsorgsbygg rammetillatelse og dispensasjon fra reguleringsplanen. En klage til Fylkesmannen i 2018 ga medhold, og arbeidet stanset.

Fylkesmannen mente at prosjektets 14.000 kvadrameter, er for mye – reguleringsplanen gir kun adgang til 8000 kvadratmeter. Fylkesmannen mener også at grøntarealene er for små. Det til tross for at det i planene sto at kvaliteten på utearealene skulle økes.

Torsdag skrev Nordre Aker Budstikke at oppstartsarbeidet med en ny detaljregulering nå i gang igjen, med uttalelsesfrist 10. april. På grunn av de store interessemotsetningene, oppfordrer Plan- og bygningsetaten Omsorgsbygg til å holde et informasjonsmøte for naboer og andre berørte parter i forbindelse med varsel om oppstart og offentlig ettersyn.

Dette møtet vil det bli avholdt onsdag 3. april klokken 18.00 i Bydel Nordre Aker, BU-salen, Nydalsveien 21.

Illustrasjon av planinitiativet: Det nye Tåsenhjemmet. Illustrasjon: Omsorgsbygg Oslo KF, Arkitema Architects AS

Bydelsutvalget

Torsdag 21. mars skulle bydelsutvalget i Nordre Aker avgi sin uttalelse, og i den forbindelse stilte blant andre Jo Eide i åpen halvtime i bydelsutvalget, han representerer Tåsenhjemmets nabolag.

- Denne byggesaken kom brått på for oss som naboer. Våre innsigelser lå også til grunn for avvisning av rammetillatelsen i fjor, og klagen til Fylkesmannen. På grunnlag av at dette er en vesentlig endring av eksisterende regulering. Nå ligger det et nytt forslag fremme, vi mener fortsatt at også dette forslaget innebærer en vesentlig endring av eksisterende situasjon, sa blant annet Eide og trakk også frem hvor massivt, bredt og høyt naboene oppfatter at det nye bygget vil se ut fra nord, med illustrasjoner:

Jo Eide la frem nabolagets argumenter i BU 21. mars. Foto: Kristin Tufte Haga

- Når man regner på bygningsmassen, så vil det nye sykehjemmet bli nesten 90 prosent større enn eksisterende, la også Eide til.


Ulf Christiansen er også nabo i området, og han fortalte i åpen halvtime om eksisterende trafikksituasjon og bekymring rundt denne, i området, med referanse til byggearbeider i Vinkelveien, men også om hva de frykter vil bli fremtidig trafikksituasjon, og la også vekt på at man må se hele området i sammenheng.

Vedtak

Bydelsutvalgets enstemmige vedtak, som blir bydel Nordre Akers uttalelse til arbeidet med detaljreguleringen, ble dom følger:

«Nytt bygg er tegnet med større fotavtrykk enn eksisterende sykehjem både mot Tåsen gård i vest og mot øst med villabebyggelsen i Pastor Fangens vei. Forholdet til Tåsen gård som kulturminne må avklares og Byantikvarens krav må tillegges avgjørende vekt for å sikre tilfredsstillende omgivelser for gården.

Mot Pastor Fangens vei er det viktig at bygget ikke blir for dominerende både i nærhet og høyde. Uregelmessige fasader i tre med stor vekt på et levende uteareal kan bidra til dette. Anlegget må gjøres så åpent som mulig og innby til sambruk.

Med plassering i et rolig villaområde er det viktig at biltrafikk til området holdes på et minimum. Fartsgrenser, fartsregulerende tiltak og skilting må vurderes for å bedre trafikksikkerheten for myke trafikanter. Det følger av dette at det må legges godt til rette for gående i området gjennomsikre adkomster fra bl.a. 34-bussen i Tåsenveien og T-banen på Tåsen.»

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...