Nordre Aker Budstikke

Bymiljøetaten: Ingen grunn til å frykte snøkanonstøy på Kringsjå

Torsdag skal bydelsutvalget behandle en søknad om ny rulleskiløype ved Sognsvann. De er bekymret for støyplager fra snøkanoner i tilknytning til anlegget. Men det har de liten grunn til, ifølge Bymiljøetaten.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.03.2017 kl 19:08

KRINGSJÅ: Det er et stort behov for rulleskiløyper for barn og unge i Oslo, og Oslo kommune har avsatt økonomiske midler til flere slike anlegg, slik Nordre Aker Budstikke tidligere har skrevet om.

Nå har Bymiljøetaten, i samarbeid med idrettslagene Koll og Lyn, Norges idrettshøyskole og Toppidrettssenteret, tatt initiaitv til en ny rulleskiløype på Sogn. Området ligger mellom Sognsvann t-banestasjon og Gaustadveien nordøst for Rikshospitalet. Traséforslagene ligger dels på eiendommen til Norges idrettshøyskole, dels innenfor Kringsjå idrettspark, samt innenfor to andre offentlige tomteparseller.

Bymiljøetaten har fremlagt forsalg om tre alternative traseer, og ønsker innspill på disse. Torsdag kveld (30. mars) skal Nordre Akers bydelsutvalg behandle saken, slik Nordre Aker Budstikke skrev om tirsdag.

Se de tre alternativene ved å bla i bildekarusellen øverst på siden!

Frykter snøkanonstøy

Men både i saksfremstillingen fra bydelsadministrasjonen, og i vedtaket fra bydelens miljø-, plan- og samferdselskomité (MPS), som har forhåndsbehandlet saken, uttrykkes det stor bekymring for støy fra snøproduksjon til anlegget om vinteren.


Bakgrunnen er at Bymiljøetaten i søknaden til tiltaket skriver:

«Hensikt: Tilrettelegging for etablering av rulleskitrasé, samt tilrettelegging for snøproduksjon slik at traséen kan benyttes som ordinær skiløype på vinterstid.»

Dette er i følge MPS-komiteen ikke godt nok. De anbefaler BU å be etaten om en fullstendig konsekvensanalyse for hvordan snøproduksjonen vil kunne påvirke omkringliggende boliger, med tanke på støy. Det vises blant annet til at Lyns snøproduksjonsanlegg på området, som ligger et par hundre meter fra bebyggelsen, har mottatt støyklager fra naboene. Les saken: Holder studentene våkne.

Bymiljøetaten: Feil om snøproduksjon

Etter at Nordre Aker Budstikkes omtale saken tidligere i uken, kommer nå Bymiljøetaten med en korrigering.

– Bymiljøetaten kommer ikke til å regulere inn snøproduksjon andre steder enn der Lyn allerede har etablert kanoner/uttak (ved NIH). Antakelig kommer vi ikke engang til å gjøre det – all den tid vi ønsker å konsentrere planarbeidet om en vakker og elegant trasé for sommer-/høstbruk i landskapet, sier Erling Christiansen i Skog- og Eiendomsforvaltningen i Oslo kommune.


Christiansen er prosjektleder for tiltaket.

– Det er kun en barnevennlig rulleskiløype og flerbruk for longboard etc. som er målet med planarbeidet, og forhåpentligvis en utbygging, legger han til.

– Kan du bekrefte at det du sier gjelder alle de foreslåtte traseene, og at det dermed ikke har noen hensikt med en helhetlig konsekvensutredning av alle forslagene, slik MPS ber om?

–  Ja, jeg kan bekrefte alt du viser til her, svarer Christiansen.

Saken skal behandles i bydelsutvalgsmøtet i Nydalsveien 21, torsdag 30. mars fra klokken 18. Les mer om hva lokalpolitikerne skal behandle her.


LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...