Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Byråd Guri Melby griper inn i asfaltsaken

Byråd for miljø og samferdsel, Guri Melby, stanser asfalteringen av turveien langs Akerselva. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ARKIVFOTO)

Byråden tar grep i saken om asfaltering fra Kjelsås til Nydalen, og som har skapt kraftige reaksjoner i området. Nå stopper hun hele asfalteringen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.06.2015 kl 18:54

KJELSÅS/NYDALEN: Tidlig i forrige uke stengte Bymiljøetaten av gangveien fra Stillatorget på Kjelsås til Nydalen. Av den grunn at strekningen skulle asfalteres.

Det skapte kraftige reaksjoner i området. Her kan du lese noen av kommentarene som kom: Sterke reaksjoner: «22 av 24 spurte ønsker ikke asfalt langs Akerselva»

SVs Hanne Lyssand gikk før helgen ut og sa at bydelen har bedt Bymiljøetaten om en redegjørelse.

Leder av bystyrets miljø- og samferdselskomite, Marianne Borgen (SV) har også engasjert seg i saken overfor miljø- og samferdselsbyråd Guri Melby (V). Nå svarer Melby, og stanser prosessen.

Ikke gå glipp av noe! Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook og få siste nytt rett i nyhetsfeeden din!

Asfalteringen stoppes

– Jeg har hatt representanter fra Bymiljøetaten på møte i dag, og diskutert saken. Arbeidet er innenfor etatens fullmakter. Men når vi nå ser hvor store reaksjoner denne saken har skapt, så stoppes selve asfalteringen inntil videre. Nå går vi i dialog med folk som bor i området, blant annet skal det helst i løpet av uken avholdes et stort folkemøte om veiens videre eventuelle skjebne, sier byråden.

Har Melby anledning, så stiller hun også selv på møtet. Møtet vil bli arrangert i samråd med bydelen og Bymiljøetaten.

LES OGSÅ: Hundrevis av klager mot tennishall på Grefsen. Uvanlig, sier Plan- og bygningsetaten

Noen arbeider fortsetter

– Når det er sagt, arbeidene med selve fundamentet i veien vil fortsette, og må gjøres uansett hva som skjer fremover med asfalt eller ikke. Så det vil likevel foregå noe graving. Men asfalten er nå stoppet inntil videre, understreker Melby.

I løpet av få dager har over 2000 mennesker meldt seg inn i aksjonsgruppen «Vi som synes asfaltering mellom Stillatorget og Nydalsdammen skal droppes»

– Hva tenker du om det store engasjementet rundt dette – aksjonsgruppa mot asfalt som har samlet tusenvis på veldig kort tid?

– Udelt positivt

– Det er udelt positivt at folk er så interessert og engasjert i nærmiljøet sitt. Det er også klart av vi skal lytte til folk, når det er en sak som engasjerer så veldig mange. Derfor er det viktig nå med et stort folkemøte, hvor vi inviterer både dem som er for og imot asfalt, sier hun.

– Nærmest en natursti

Bymiljøetaten har tidligere informert gjennom Nordre Aker Budstikke at grunnen til asfaltlegging, er at det er en veistrekning som er vanskelig å vedlikeholde, grusen glir blant annet noe ut ved mye nedbør.

Byråden vet godt hvor strekningen ligger.

– Dette er et flott område, både for gående, syklende, løpende og andre. Og jeg ser den, at dette strekket er annerledes enn for eksempel strekket forbi Vulkan. Strekningen fra Kjelsås til Nydalen er nærmest som en natursti å regne, legger Melby til.

Mandag kveld aksjoneres det mot asfalt. Les om det her!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...