Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Byråden, korsvollbarna, og skautrollet

BARKE: Byråd Guri Melby (V) lærer å barke tømmer. Foto: KRISTIN STORMO

Skautrollet har hatt med rundt 40 000 elever på tur i skogen. Fredag ble også byråd Guri Melby med i marka.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.04.2015 kl 07:45

KORSVOLL: I perioden mars - april inviterer kommunen, ved bymiljøetaten, osloskoler med på skogdag. Blant annet med hogst, tømmerkjøring med hest, naturfag, lokalhistorie og sagn fra marka. Slik lærer barna mer om naturen før og nå.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Tilbudet er veldig populært og er ifølge kommunen fulltegnet for i år, rundt 1500 elever er påmeldt i 2015.

Skautrollet

Denne fredagen var det ikke bare elever fra Korsvoll skole som ble med guide og forteller Hårvard Pedersen, eller som han selv kaller seg; Skautrollet, på tur i skogen. Byråd for miljø og samferdsel, Guri Melby (V), ble også med ut i skogen.

Les også: Hun er drømmedama til Guri Melby!

– Spennende

– Dette var spennende! Jeg lærte mye nytt, blant annet om Sogn gruve og svenskemuren. Det er flott at vi har kulturminner så nært der vi bor. Og så er det artig å se at ungene koser seg og er så interessert i natur, kultur og skogshogst. Bymiljøetaten gjør et viktig arbeid i å formidle kulturminner og verdien av å bruke naturen, sier byråden.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Ikke mange storbyer der innbyggerne har så kort vei til marka.

– Og vi bruker marka mye. Det at de yngste innbyggerne får gode markaopplevelser og også dermed vil bruke marka er viktig. Samarbeidet med skolen viser at det er mulig å bruke marka på veldig mange måter, sier Melby.

Nærområdet

Lærerne setter også pris på turene med bymiljøetaten.

– Det betyr mye for elevene å gjøre seg kjent i nærområdet. Det er viktig med lokalkunnskap og de er stolte av området der de bor. Vi ser at elevene setter pris på oppleve og gjøre ting selv enn bare å høre om det i et klasserom, sier en av kontaktlærerne, Linn Østby ved Korsvoll skole.

Elevene selv ramser opp at det er morsomt å være på tur, og ikke minst:

– Bedre enn å sitte stille

– Bedre enn å sitte i klasserommet. Vi er jo innom matte, naturfag, historie og gym ved å være med på slike turer i skogen, er de enige om.

Avisen fikk også høre om de som syntes det var veldig morsomt å stikke en pinne i maurtua, og smake på maurtiss! Surt, men ikke farlig! ifølge turgjengen.

Temaer

Denne dagen var temaer treslag, Svenskemuren, svenske soldater satt opp to steinmurer under krigen mellom Norge og Sverige for ca 200 år siden, læring om hoggorm, Sogn jerngruve, ca 500 år gammel, skogshogst, tømmerkjøring, og barking av trær på gamlemåten.

SE OGSÅ FLERE BILDER I BILDESERIE TIL HØYRE I SAKEN

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...