Nordre Aker Budstikke

Byråden: – På tide å få avklart den fremtidige bruken

Litt liv i leiren, men mye står tomt også i Skar Leir, tidligere militærleir innerst i Maridalen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Lokalpolitikerene vil også at den planlagte gang- og sykkelveien fra Brekke til Hammeren, opparbeides helt inn til den tidligere militærleiren innerst i Maridalen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.04.2017 kl 13:55

MARIDALEN: Det er noe mer liv i leiren innerst i Maridalen - i Skar leir.

Men fortsatt lurer nok mange på hva som skal skje - eller ikke skje - i og med den tidligere militærleiren, som kommunen kjøpte av Forsvarsbygg, for noen år siden.

Byutviklingsbyråd Hanna Marcussen. Foto: PRESSEBILDE OSLO KOMMUNE

På tide

Byutviklingsbyråd Hanna Marcussen (MDG) synes - som sikkert mange andre også - at det er på tide med en plan.

– Det er på tide å få avklart den fremtidige bruken av Skar leir, men det er en komplisert sak. Vann- og avløpsetaten har etablert meget strenge utslippsrestriksjoner for Skar leir fordi leiren ligger innenfor Maridalsvannets nedslagsfelt. Maridalsvannet er jo også Oslo kommunes drikkevannskilde, sier byutviklingsbyråd Hanna Marcussen (MDG).


LES OGSÅ: Fikk ikke gehør for leirskole ved Skar

Som igjen setter et tak for hvor mange personer som kan oppholde seg i området, og det er satt en grense for utslipp på 35 såkalte personekvivalenter.

– Fire av de største bygningene i leiren er fredet av Riksantikvaren og byantikvaren har i tillegg oppført ytterligere ti bygninger på «gul liste». Dette legger store begrensninger på bruken av Skar leir.

Byrådssak

– Jeg er i gang med å ferdigstille en byrådssak om fremtidig bruk av Skar leir, innenfor de gitte rammene knyttet til utslippsrestriksjoner, verneverdier og mer. Jeg regner med å avgi den før sommeren, sier Marcussen.

Kommandantboligen er allerede pusset opp og utleid.


I vår har vi utleid kommandantboligen, og det har vært positivt å få «liv i leiren» til alle døgnets tider slik at den ikke blir liggende øde og innbyr til lyssky aktivitet som hærverk, legger byråden til.

Gang- og sykkelveien

Bymiljøetaten har også landet på gang- og sykkelvei fra Brekke til Hammeren i Maridalen. Langs Maridalsveien på sydsiden innover i dalen. Lokalpolitikerene i Nordre Aker ber om at gang- og sykkelveien blir planlagt helt inn til Skar leir. Også vedtatt i bydelsutvalgsmøte fra februar i år.

«Bydelen vil på nytt understreke,i henhold til tidligere vedtak, at planarbeidet bør strekke seg helt fram til Skar og ses i sammenheng med framtidig bruk av Skar leir.»

Vurderer behov når Skars fremtid er avklart

– Når det gjelder arbeid med tilrettelegging for gående, syklende og rulleskiløpere på strekket Brekke-Hammeren, så har det vært i gang i flere år og det har også vært utført en egen konsekvensutredning av strekningen. Jeg har mottatt et endelig forslag til planprogram for Brekke - Hammeren og det er ikke ønskelig å stanse den prosessen som er i gang her, sier byråden videre på spørsmål om ønsket fra lokalpolitikerene.

– Med hensyn til strekket videre mot Skar, så vil det være naturlig å vurdere behov for tiltak her etter at den fremtidige bruken av Skar leir er avklart, avslutter Marcussen.


LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...