Nordre Aker Budstikke

Byrådet: Vurderer bedre bo- og sanitærforhold for de tilreisende

Ordførerer Marianne Borgen, byrådssekretær Benjamin Larsen, og vaktmester ved Nordre Åsen Borettslag, Tomasz Bigot. Borettslaget ses øverst i bildet til høyre. Det er tilreisende som bor ved trikkestoppet ved Sinsenkrysset som er til sjenanse for borettslaget. Foto: PRIVAT

Borettslaget skrev brev til kommunen, få dager senere kom ordføreren på besøk.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.01.2017 kl 17:10

NORDRE ÅSEN: Onsdag fortalte Nordre Aker Budstikke om Nordre Åsens brev til Oslos politikere, om bekymring for og i tilknytning til romleir under Sinsenbrua - ikke langt unna borettslaget.

Les hele saken her.

Ordføreren: – Nyttig

Brevet til Oslos politikere er datert forrige uke, og få dager senere kom ordfører Marianne Borgen (SV) på besøk til borettslaget.

Ordførerer Marianne Borgen, byrådssekretær Benjamin Larsen, og vaktmester ved Nordre Åsen Borettslag, Tomasz Bigot. Foto: PRIVAT

– Jeg fikk for kort tid siden en henvendelse fra Nordre Åsen Borettslag om deres bekymringer knyttet til søppel og overnatting rundt Sinsenkrysset. Jeg ønsket å dra dit for å se og høre om situasjonen, forteller ordføreren.


– Det var veldig nyttig å høre om de erfaringer og bekymringer som borettslaget har. De fortalte at situasjonen nå ikke var så vanskelig, men at de var bekymret for våren og sommeren, og ønsket tettere oppfølging fra kommunen, forteller Borgen videre.

Og legger til at det nå er opprettet kontakt mellom Borgens byrådssekretær, som også var tilstede, og styrelederen i Borettslaget.

LES OGSÅ: Opposisjonen: – Raymond Johansen, gjør noe nå!

Bedre overnatting og sanitærforhold

Byrådssekretær for sosialbyråd Inga Marte Thorkildsen (SV), Benjamin Larsen, utdyper.

– Byrådet vurderer for tida tiltak for å bedre sanitær- og overnattingsmuligheter, i tråd med hva som står i byrådserklæringa. Hvordan eventuelle tiltak forankres politisk vil avhenge av omfang og kostnader, og er for tidlig å si noe om, ifølge Larsen.


Han forteller videre:

– Utover dette vil kommunen fortsette å følge opp forsøpling og lignende, og jeg vil melde de problemene som styrelederen tok opp med meg i går til byrådsavdeling for miljø- og samferdsel, som har ansvaret for slike oppgaver.

LES OGSÅ: Rådhuspolitikerne dro til romleiren på Kringsjå, tett opptil Lyns-idrettsbaner

Opplever stor forståelse

Det har bodd folk under brua ved Sinsenkrysset i flere år. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Styrelederen oppsummerer følgende etter møtet:


– Vi informerte om bakgrunnen for vårt brev og opplevde stor forståelse for de utfordringene vi har med hensyn til romfolket. Ordfører, byrådssekretær og styret ønsker å finne en løsning som ivaretar det menneskelige aspektet samtidig som det igangsettes konkrete tiltak for å bedre situasjonen, ifølge Kjersti Hovland.

– De informerte om at det jobbes med å finne løsninger for de hjemløse, også for andre steder i byen, legger Hovland til.

LES HER HVA HØYRE, FRP OG VENSTRE MENER OM BYRÅDETS FORSLAG OM BOTILBUD OG BEDRE SANITÆRFORHOLD!

Vil bevare det trygge bomiljøet

Hun sier at borettslaget vil bli holdt orientert i det videre arbeidet, og inntil videre skal det være tett oppfølging av politi og Ruskenpatruljen.

– Nordre Åsen borettslag er et trygt og godt sted å bo og det ønsker vi å bevare, sier Hovland.


LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...