Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Bystyret avviste nedre Grefsen-forslag

90 nedre Grefsen-aksjonister satt på galleriet og hørte at selv om tre partier støttet deres sak, falt forslaget for bystyretflertallet. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Rødt ga sin støtte til nedre Grefsen-beboerne. De øvrige partiene mener lokalmedvirkningen vil sikres i neste runde – når det skal utarbeides helhetlige planer for området.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.09.2017 kl 11:50

RÅDHUSET: I bystyret fikk Fremskrittspartiets forslag delvis følge av Kristelig Folkeparti og Rødt.

Allerede tirsdag varslet KrF at de ville støtte Aksjonsgruppens kamp mot fortetting.

Likevel falt forslagene om å vente med å utvikle nedre Grefsen i denne bystyreperioden, og å endre varslingsrutinene slik at berørte grunneiere blir varslet når det foreslås arealendringer i kommuneplanen.

Camilla Wilhelmsen på talerstolen da hun la frem sitt private forslag for bystyret. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Ønsker forenkling

I debatten i bystyrets møte 16. november gjentok representanter fra Høyre, Arbeiderpartiet og Venstre det som ble sagt i byutviklingskomiteens møte 2. november.

Nedre Grefsen-beboere på galleriet i bystyresalen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Også SV syntes det er uheldig at ingen fanget opp hva kommuneplanen innebærer for nedre Grefsen – verken beboere, bydelsadministrasjon eller bydelsutvalg.

– Det er for dårlig og det må vi ta lærdom av, sa Pia Farstad von Hall (H), som vil be byrådet se på mulighetene for å øke lesbarheten av kommuneplanen, for eksempel ved hjelp av 3D-modeller og kart. Hun ønsker også en utredning av om SMS-varsling kan brukes.

– Erfaringene tilsier at vi må forenkle kommuneplanen i neste runde, sa Espen Ophaug (V).

Partiene understreket at det aldri hadde vært aktuelt med 12-etasjers blokker på nedre Grefsen, eller at det er aktuelt å ekspropriere eiendom. De understreker at kommuneplanen er en overordnet plan som krever helhetlig og felles arealplanlegging før det tillates noen form for utbygging.

De mener også det er uheldig og uryddig å ta enkeltområder ut av en overordnet kommuneplan, gjennom private forslag. Dessuten blir den gode kollektivdekningen ved nedre Grefsen fremhevet som en grunn til at det blir inkonsekvent å ta området ut som knutepunkt, mens man går inn for å bygge ut andre områder med dårligere kollektivdekning.

Forslagene det ble stemt over

Erik Lunde støttet Aksjonsgruppen med KrFs ene stemme i bystyret. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Slik lød det opprinnelige private forslaget fra Camilla Wilhelmsen (Frp):

«1. Bystyret ber byrådet sørge for at det området som omfatter nedre Grefsen tas ut av kommuneplanen som utviklingsområde.

2. Bystyret ber byrådet sørge for at varslingsrutinene endres slik at alle berørte grunneiere varsles separat ved arealendringer i forbindelse med kommuneplan 2019, i tillegg til den generelle varsling i media og på hjemmesider.»

Punkt 1 i forslaget fikk kun Frps stemmer, mens punkt 2 også fikk støtte av Rødt og KrF. Det til tross for at representante fra de andre partiene gir uttrykk for å mene at medvirkningsprosessen i forbindelse med forrige kommuneplan ikke var god nok.

Bjørnar Moxnes og Rødt støttet Aksjongruppen, men fikk ikke flertall. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Wilhelmsen fremmet subsidiært et forslag basert på Aksjonsgruppens innstilling. Det lød:

«1. Bystyret ber byrådet om ikke å prioritere nedre Grefsen som utviklingsområde / transformasjonsområde i inneværende bystyreperiode.

2. Bystyret ber byrådet foreslå at nedre Grefsen får samme status i kommuneplan for Oslo som resten av Grefsen ved revisjonen av kommuneplanen.»

Den første delen av forslaget fikk stemmer fra Frp, KrF og Rødt. Del to fikk stemmene til Frp og KrF.

Både de opprinnelige og subsidiære forslagene falt for bystyrets flertall.

Les alt om kommuneplanprosessen på nedre Grefsen her!

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...