Nordre Aker Budstikke

Bysyklene er rullet ut!

Miljø- og samferdselsbyråden prøver en av bysyklene. Foto: BYRÅDSAVD FOR MILJØ- OG SAMFERDSEL/OSLO KOMMUNE

Mandag rullet sykkelbyråden ut den første bysykkelen for årets sesong. Sjekk her hvor syklene er plassert rundt omkring i Oslo. To nye er snart klare i Nordre Aker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.04.2016 kl 11:42

OSLO/NYDALEN: Våren rett rundt hjørnet. Mandag ble kommunens nye bysykkelordning rullet ut, med markering ved Østbanehallen, med representanter fra Oslo kommune ved byråd for miljø- og samferdsen, Lan Marie Nguyen Berg (MDG), Bymiljøetaten, Clear Channel og Urban Infrastructure Partner til stede.

Sykkelbyråd Lan Marie Nguyen Berg løste ut den første bysykkelen i årets sesong. For Nordre Akers del, så vil de første bysyklene være på plass i Nydalen etter hvert, sjekk her kart over hvor bysyklene er plassert (ekstern lenke).

Mørkeblå nåler betyr allerede på plass, lyseblå vil bli satt opp i løpet av noen uker. Dette gjelder blant annet ved BI i Nydalen og ved Storosenteret. Det er allerede tilgjengelige sykler ved Ullevålsalleen, ovenfor Kirkeveien, og ved Universitetet på Blindern.

– Nytt av året er også at bysyklene blir å finne ut mot Ring 3, blant annet i Nydalen. Nybygde deler av byen som Kværnerbyen, Barcode og Sørenga får også bysykler til rådighet. Siden oppstart for 13 år siden har bysyklene i Oslo blitt stadig mer populære og det sykles nå omtrent 1 million bysykkelturer i Oslo hvert år. I 2015 var det i overkant av 30.000 abonnement på bysykelordningen, ifølge pressemelding fra byrådet.

HER KAN DU LESE MER OM DEN NYE BYSYKKELORDNINGEN: Snart kan du sykle helt hjem

Ny utvidet ordning

– Oslo har et mål om å øke sykkelandelen til 16 prosent innen 2020. Et utvidet tilbud og bedre bysykler er et av mange tiltak for å få dette til. Bysykkelordningen er et lavterskeltilbud som gjør det lettere å velge sykkel i hverdagen, sier byråd Nguyen Berg i pressemeldingen.

Bysykkel-stativet på Oslo S er et av de største stativene og viser tydelig koblingen mellom bysykler og kollektivtrafikken.

Knutepunktpolitikk

– Byregjeringen vil støtte opp om en knutepunktpolitikk, slik at det blir enklere for folk å veksle mellom kollektivtransport, sykkel og gange. Her er bysyklene ypperlige, de sørger for en unik fleksibilitet i hverdagen, sier Nguyen Berg.

LES OGSÅ: Åpnet ny Post i butikk få hundre meter fra nabolaget: Beboere må likevel reise forbi butikken for å hente egen post

2500 sykler

Videre skriver byrådet i pressemeldingen:

— I løpet av åpningsuken vil det være like mange nye bysykler på hjul som i fjor. Etter den første uken åpner 2-3 nye stativer hver uke gjennom sesongen, og i løpet av årets sesong vil byens innbyggere ha tilgang til 250 bysykkelstativ rundt om i byen. I sum blir det omtrent 2500 bysykler.

Bysykkelordningen i Oslo er et samarbeid mellom Oslo kommune og Clear Channel Norway AS, der kommunen stiller offentlig reklameplass til rådighet og får bysykkeltilbud tilbake.

Urban Infrastructure Partner AS eier og driver bysyklene i Oslo, på oppdrag fra Clear Channel Norway AS. Systemet er basert på utstyr fra Sharebike AS.

Helt ferdig i 2017

Ved åpning av sesongen 2017 er anlegget fullt utbygget. Da har vi totalt 300 stativ, 6000 låser og 3000 sykler.

  • Ny, forbedret sykkel basert på erfaringer fra den gamle og innspill fra brukere
  • Abonnementet, kart og opplåsing gjøres fra smarttelefon (iOS + Android)
  • Personlig kode på stativ eller plastkort tilgjengelig som alternative opplåsningsmetoder
  • Kortere tilgangsperioder blir tilgjengelig: 3 dagers abonnement og enkelttur- 3 timer. (Kommer i mai)
  • Får flere tilgjengelige låser slik at man ikke kommer til fullt stativ.
  • Utvidelsen av anlegget er dels fortetting i sentrumsonen, dels en utbygging ut til Ring 3
  • Kollektivknutepunkter prioriteres – økt kapasistet på Oslo S og ved t-banestopp som Løren og Bryn
  • Der studentene bor og studerer som f.eks. Blindern og Bjølsen studentby,
  • Nybygde deler av Oslo som Kværnerbyen, Barcode, Nydalen og Sørenga

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...