Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Bysyklene kommer helt til Ring 3

To nye bysykkelstativer er på trappene – både øverst i Nydalen og ved Tåsen senter. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Både Tåsen senter og Nydalen, helt oppe ved Ringveien, får bysykkelstativer. Men det blir trolig ikke klart i løpet av denne sesongen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.10.2016 kl 10:33

TÅSEN/NYDALEN: Er du bysykkelsyklist og følger med på kartene til Oslobysykkel.no, vil du ha sett at det er planlagt et stativ langs Ring 3, i Gjerdrums vei øverst i Nydalen. Dette er det første stativet helt ute ved Ring 3. Nærmest i dag er stativet ved BI i Nydalen, og Storo Storsenter.

Her i Gjerdrums vei kommer nytt bysykkelstativ. Bygget til høyre, og det på andre siden av Akerselva, skal bli studentboliger. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Det er godt nytt for dem som vil sykle fra oversiden av Ring 3 og mot sentrum, eller trene lårmysklene den andre veien.

Vi har undersøkt med Oslo Bysykkel, som driver bysykkelordningen, om når dette er planlagt ferdig. På mail svarer de at det foreløpig ikke er satt noen dato for når stativet åpner.

Sykkelstativet vil trolig bli flittig brukt av de framtidige beboerne i de kommende studenthusene i Gjerdrums vei 10-12.

LES OGSÅ: Barn og ungdom vandaliserer bysykler

Slik ser bysykkelkartet ut på oslobysykkel.no. Foreløpig er ikke Tåsen-stativet registrert, men det kommer trolig neste år.

Bysykler ved Tåsen senter

Minst like gledelig, men ikke synlig om du bare har fulgt med på bysykkelkartet, er at det kommer et nytt stativ på Tåsen.

LES OGSÅ: Slik kan nye Tåsen senter bli

Her, ved Tåsen senter i Rolf Wickstrøms vei, kommer det nytt bysykkelstativ. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Hos Plan- og bygningsetaten har vi nemlig funnet ut at det allerede i januar ble gitt tillatelse til oppføring av et nytt bysykkelstativ utenfor Tåsen senter.

Etter at tillatelsen ble gitt, har imidlertid søknaden blitt endret, etter innspill fra Statens Vegvesen. Stativet ønskes flyttet til den andre siden av gang- og sykkelveien forbi senteret.

– Ang. stativet på Tåsen så er vi i dialog med Statens Vegvesen om avtale (…) Mest sannsynlig vil det komme til 2017-sesongen, skriver Oslo Bysykkel i en e-post til Nordre Aker Budstikke.

MER SYKKEL:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...