Nordre Aker Budstikke

Har kjøpt Ica Norge:

Coop må kvitte seg med Rimi-butikk i Nordre Aker

RIMI: Coop må selge en av dagens Rimi-butikker i Nordre Aker, men beholder butikken på Korsvoll, som blir omprofilert til Coop Extra eller Prix. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Coop tredobler sin tilstedeværelse i Nordre Aker når kooperasjonen overtar Rimi- og Ica-kjedene, men tvinges til å selge én butikk.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.03.2015 kl 12:49

NORDRE AKER: I dag driver Coop tre dagligvareforretninger i Nordre Aker: Coop Marked-butikkene på Damplassen i Ullevål Hageby og i Betzy Kjelsbergs vei på Grefsen, samt Coop Prix på Kjelsås.

Til sammenlikning driver Ica Norge seks butikker i vårt område; Rimi-butikkene på Storo, Nydalen, Kjelsås og Korsvoll, og Ica-butikkene på Storo Storsenter og Ullevaal stadion.

LES OGSÅ: Vinje (H): – Kjøpmannen tar feil om søndagsåpne butikker

Coop Extra, Mega og Prix

Kommunikasjonsdirektør i Coop Norge, Kristin Paus som dessuten bor på Ullevål, kan ennå ikke gå ut med hvilke av Coop-kjedene dagens Ica-eide butikker vil bli omprofilert til.

– Men i utgangspunktet vil dagens Ica-butikker bli omprofilert til Coop Mega eller Coop Extra, mens Rimi-butikkene blir Coop Extra eller Coop Prix, sier Paus.


Coop driver i dag mer enn 800 dagligvarebutikker i Norge. 4. mars fikk selskapet tillatelse av Konkurransetilsynet til å overta Ica-kjedens 550 Ica- og Rimi-butikker i Norge. Coop kjøpte butikkene for 2,5 milliarder kroner, skriver E24.no.

Må selge Rimi Storo

En betingelse for overtakelsen av Ica Norge, var at Coop selger 93 av sine butikker på landsbasis til henholdsvis NorgesGruppen og Bunnpris. I Oslo er kjeden pålagt å selge 3-4 butikker.

Dette fordi Coops markedsposisjon i enkelte områder ble for sterk, i følge Konkurransetilsynet.

I Nordre Aker betyr det, i følge Coops egen oversikt, at dagens Rimi Storo, i Vitaminveien 1, må selges til Bunnpris.

Alle de øvrige Rimi- og Ica-butikkene i Nordre Aker vil bli innlemmet i Coop-konsernet.


– Det ser slik ut ja, men jeg kan ikke si med hundre prosent sikkerhet at ingen av dagens butikker blir nedlagt, sier Paus.

LES OGSÅ: Slik kan nye Rema 1000 Skeidbanen bli

Utvider med franchise-organisasjon

Coop er organisert i 104 samvirkelag, som eier butikkene i kjeden. Coop Øst driver butikkene i Oslo, Akershus, Hedmark, Østfold og Oppland.

Flere av butikkene Coop overtar fra Ica Norge er imidlertid franchisedrevet, hvilket vil si at kjøpmenn driver butikkene på lisens fra Ica. Coop overtar nå disse franchiseavtalene, og vil opprette et eget datterselskap, under Coop Norge, som skal organisere disse.

LES OGSÅ: Sprittaxiene utvider – selger narkotika til ungdom

Nye butikker i løpet av 2016

Konkurransetilsynet vil endelig godkjenne Coops Ica-kjøp når de 93 butikkene er solgt og overtatt av NorgesGruppen og Bunnpris. Først da vil dagens Ica-eide butikker bli integrert i Coop.

– Utrullingen av nye butikker vil begynne kort tid etter det. Men vi vil nok være langt inn i neste år før de 450 butikkene er omprofilert til Coop. Når butikkene i Oslo står for tur er foreløpig veldig usikkert. Den planen legges nå, sier Paus.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...