Nordre Aker Budstikke

Annette og Tjukkasgjengen:

«Det har vært mørkt, veldig kaldt, det har øsregnet...»

Ullevål-beboer, Tjukkasgjengen-medlem og tidligere NRK-profil Annette Groth. Foto: Mariam Butt / NTB

«Det første du tenker på den dagen er ikke å komme deg ut på kveldstur. Men du angrer aldri.»

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.03.2021 kl 10:44

SOGN: Nordre Aker Budstikke har omtalt Tjukkasgjengen på Sognsvann flere ganger. Også da ordfører Marianne Borgen hedret leder av Sognsvanns-avdelingen til Tjukkasgjengen, Wonja Pettersen. Les hele saken her.

– Det betyr mye å få en slik utnevnelse, heder og ære. Jeg ble så overrasket og glad! Vi har gått hver eneste torsdag klokken 18.00 siden september 2018. I hele koronatiden har vi gått. Det betyr mye for mange. Uten alle som møter opp hadde det ikke blitt noen turer på meg heller, sa Wonja til Nordre Aker Budstikke.

Noen av deltagerne fra Tjukkasgjengen på tur, torsdag 18. mars. Foto: PRIVAT

Journalist og tidligere NRK-profil Annette Groth fra Ullevål er også med i Tjukkasgjengen, noe hun snakket om i et kåseri på P1+ mandag morgen. Blant annet sier Groth:

– Det begynte med en plakat jeg så på en oppslagstavle oppe ved Sognsvann. Vi møtes her ved bommen hver torsdag klokken 18 – kom og bli med og gå tur. Hilsen Tjukkasgjengen. Ikke det at jeg føler meg så veldig tjukk, men på bildet av deltakerne så jeg at de fantes i alle størrelser. Så det var ingen forutsetning å være tjukkas. Og jeg tenkte: Hvorfor ikke?


– Og det er ikke ofte du kommer over initiativ som forteller at alt er gratis – og det eneste som trengs er at man kan gå og at man har godt humør...det har vært mørkt, veldig kaldt, det har øsregnet og det første du tenker på den dagen er ikke å komme deg ut på kveldstur. Men du angrer aldri.

Hele innslaget fra Frokostradio på P1+ fra 15. mars kan du høre i NRKs radiospiller.

«Tjukkasgjengen ble til helt tilfeldig i Moss. Nå er det flere hundre tjukkasgjenger over hele verden.» Fredag snakket også grunnleggeren av Tjukkasgjengen, Jan Ellefsen, på P1+ Frokostmorgen om initiativet.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...