Nordre Aker Budstikke

De er stolte av arbeidsplassen sin

Einar og Trond tildeles blomster som takk for hjelpen etter alle disse årene. Foto: Hans Nordberg

Sogn Aktivitetshus fyller 20 år, og det betyr fest. Nesten 100 deltagere svingte seg og sang med av full hals!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.06.2017 kl 09:40

SOGN: Sogn Aktivitetshus er Bydel Nordre Akers dagstilbud til voksne funksjonshemmede. I år fyller aktivitetshuset 20 år. Forrige fredag ble jubileumet markert, og 90 deltakere var innom i løpet av dagen.

Det ble stor ståhei med konsert, dans og koldtbord. Hans Nordbærg, enhetsleder fra Sogn Aktivitetshus, forteller om upåklagelig stemning og mange fine bidrag.

– Elever fra kokkelinjen på Etterstad videregående skole laget i stand koldtbord. Elever fra Oslo Voksenopplæring i Nydalen kom med band som spilte og sang. Joar Bolstad underholdt også med kjente sanger, forteller Nordbærg.

Flere sang og spilte på jubileumsfesten fredag 9.Juni. Foto: Hans Nordberg

Vært med siden starten

Helt siden 1997 har Sogn Aktivitetshus vært et samlingssted i bydelen, med tilbud om noe ekstra - noe meningsfullt å holde på med utenfor hjemmet.


Her har brukerne blant annet fått muligheten til å lage mat og keramikk, snekre, sy og strikke. Noen av brukerne har vært med helt siden starten. To av disse er Einar og Trond, som har jobbet ved huset siden 1997. Gutta fikk litt ekstra oppmerksomhet i år.

– Einar og Trond har vært med siden oppstarten i 1997, da de hjalp daværende byrådsleder Erlend Dae med å klippe snoren under åpningen. Disse to ble gjort ekstra stas på under festen i år, som takk for lang og tro tjeneste, sier Nordbærg.

Publikum svingte seg i takt med live-musikken. Foto: Hans Nordberg

Vin, ved og snekkeri

Ved Sogn Aktivitetshus treffer man folk på tvers av bydelen.

– Det er mange som av ulike årsaker ikke er i stand til å jobbe på tilrettelagte arbeidsplasser, og da er et dagtilbud som dette et fint alternativ. Mange av brukerne våre ser på aktivitetshuset som arbeidsplassen sin, og er stolte av det, sier Nordberg.


Hans Nordberg forteller at tilbudene blir tilpasset individuelt og på grunn av det har huset mange ulike aktivitetsgrupper.

– Vi har en kjøkkengruppe som ordner lunsj, en egen sy- og strikkegruppe og keramikkgruppe som selger produkter i butikk. I tillegg har vi en snekkergruppe som lager vin- og ølkasser som selges i utsalg, og en servicegruppe som tilbyr hagearbeid og gressklipping, bortkjøring av hageavfall og snømåking på vinterstid, for en liten sum tilbake, sier Nordbærg.

– Vi har også vedgruppe som holder til på Skar i Maridalen, der man kan kjøpe ved som hugges, kappes og pakkes i sekker inne i skogen. Det er Torge Ugland som startet opp den gruppa. Han har jobbet mange år i kommunen, legger han til.

LES OGSÅ: Hørt om Nordbergpilsen?

Mestring, trivsel og glede

I tillegg til tilpassede aktiviteter for hver enkelt, får også brukerne individuell oppfølging.


– Vi har fokus på mestring, trivsel og glede. Vi tilbyr sanserom og bruker mye sang og musikk i hverdagen, sier Nordberg.

Frisk luft og grønt nærområde sies å være bra for kropp og sjel, og det er Nordberg og Sogn Aktivitetshus enig i.

– Nærområdet tas flittig i bruk, og vi går mye turer i sommerhalvåret. Sognsvann-området er en godt benyttet, legger han til.

– Håper det varer i mange år fremover

Daværende bydel Sogn startet opp dagtilbudet i 1997, og det har vært flere ledere og ansatte ved huset i disse 20 årene. I dag er det Bydel Nordre Aker som drifter tilbudet, og samarbeider tett med tilrettelagte boliger som mange av brukerne også bor i.

Hans Nordbærg har vært med siden 2012, da han startet som fagkoordinator, men overtok som enhetsleder i 2015. Han håper tilbudet vil vare i mange år fremover.


– Det er viktig å ha et tilbud i nærområdet, da de fleste som benytter seg av stedet er vokst opp i bydelen. Verdien av et sånt lokalt tilbud er veldig bra, og vi ønsker å fremover å rekruttere enda flere flotte brukere og ansatte til å benytte seg av aktivitetene. Jeg håper dagtilbudet varer i mange år fremover, avslutter han.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...