Nordre Aker Budstikke

– De hviner forbi terrassen!

Italiatrikk. Foto: Kristin Tufte Haga

– Det er nok ingen begrensinger på bruk av SL 95 på Grefsen og Kjelsås, sier pressekontakten i Sporveien, og varsler at snart blir det en periode med bare de såkalte italiatrikkene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.06.2021 kl 08:15

GREFSEN: Nordre Aker Budstikke har også tidligere omtalt SL95 (journ. anm. også omtalt som italiatrikkene), som flere mener bråker mer enn andre trikker:

– SL95 genererer noe mer støy enn SL79 rett og slett fordi den veier i overkant av tjue tonn mer - 64.500 kilo i tom tilstand, har Sporveien uttalt i tidligere sak i avisa.

Nå melder lesere at italiatrikkene er tilbake i området og om mer trikkestøy:

– Hvorfor går de bråkete trikkene her igjen? De hviner forbi terrassen vår hvert 5.minutt, skriver en leser.

Sporveien svarer:


– Det er nok ingen begrensinger på bruk av SL 95 på Grefsen og Kjelsås. Årsaken til at det vanligvis brukes bare SL 79 på Grefsen og Kjelsås er at linje 11 og 12 som trafikkerer strekningen ofte er koblet mot linje 19 på Majorstuen, og linje 19 trafikkerer strekningen over Briskeby. På akkurat denne strekningen kan ikke SL 95 brukes, ifølge pressekontakt Thomas Aleksander Ege i Sporveien.

Han fortsetter:

– Når Storgata nå er stengt blir ikke linje 11 og 12 på Grefsensiden koblet mot linje 19, og da er det ikke lenger noe begrensinger på vogntyper som kan brukes til Grefsen og Kjelsås. Torsdag 17. til og med søndag 20. juni vil alle avganger på Grefsen og Kjelsås gå med SL 95. Da er også nederste del av Trondheimsveien og Torvald Meyers gate stengt, og trikker fra Kjelsås vil vende ved Sandaker, og her er det ikke mulig å vende SL 79.

Så gjelder å vente i spenning til de nye trikkene er på skinnene i Oslo.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...