Nordre Aker Budstikke

De norske videregående-elevene drar til Frankrike...

...og så kommer de franske elevene på besøk til Norge. For Blindern videregående skole satser på fransk, med utvekslingstur til Frankrike og universitetssamarbeid.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.11.2017 kl 20:06

BLINDERN: Søndag 12. november reiste 30 elever fra Blindern videregående skole (Blindern vgs.) til Angers i Frankrike, for en uke. 1. februar 2018 kommer 30 elever fra Angers til Blindern vgs. Denne utvekslingen med Lycée Chevrollier har skolen tatt med seg fra Berg vgs. Den har eksistert siden 2001.

Bor med franske elever

Elevene bor én og én hos elever ved skolen i Angers, og i februar bytter de roller som gjest og vert.

Allerede før avreise er elevene i kontakt med den de skal bo hos, og vi opplever at det skapes
vennskap over landegrensene som varer lenge etter at turene er over. Målet med utvekslingen er for våre elever at de skal bli bedre i fransk og lære om fransk kultur. For de franske elevene er det å bli bedre i engelsk et mål, samtidig som de er interessert i norsk kultur. Det at vi har IB-linje hvor undervisningen foregår på engelsk er attraktivt for dem.

Med i undervisningen

I Frankrike deltok elevene i undervisningen på skolen, ikke for å lære fag, men for å observere
hvordan fransk skole fungerer, og reflektere over forskjellene mellom norsk og fransk skole. De spiste også i skolens kantine sammen med de franske elevene. Den franske lunsjen og den franske kantinen er begge annerledes enn det vi ar o Norge.

...og crêperie

De norske elevene var også på forskjellige ekskursjoner, blant annet var de i Nantes og lærte om slavehandelen, og i Amboise på slottet der Leonardo da Vinci tilbrakte sine siste dager, og hvor mange av hans oppfinnelser er stilt ut. Kunst- og skulpturmuseum var de også på. En samlet lunsj på et crêperie i Nantes var veldig populært.

TROLL-stipend

Skolen var så heldig i år at vi fikk TROLL-stipend for å finansiere deler av turen. I tillegg fikk elevene noen jobber på skolen som de tjente litt penger på. Det er ikke hvert år man får TROLL-stipend, så da blir det litt mer dugnadsarbeid for å finansiere turen.

UiO-samarbeid

Dette året har Blindern vgs, i tillegg til andre samarbeidsprosjekter, også startet et samarbeid med Universitetet i Oslo i fransk. Elevene har vært på to forelesninger i høst. En om fransk språkhistorie og en om fransk politikk. De får i tillegg en økt på språklaboratoriet. Det blir to forelesninger til våren også. Blindern vgs er stolt over samarbeidet med UiO.

Vi håper at disse tiltakene motiverer elevene til å gå videre med fransk. Både som ordypningsfag i 3. klasse og videre på universitetet.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...