Nordre Aker Budstikke

- De slår etter oss med skistaven

Turgåere lei av trakassering fra skiløpere.

PLASS TIL ALLE: Alise Karlsen, Prince (14) og Rigmor Kaltoft ved badedammen på Grorud. De har gått i marka i tilsammen 50 år. Og de vil gjerne fortsette i 50 år til. Foto: FOTO: JULIE MESSEL

Alise Karlsen og Rigmor Kaltoft har gått tur i marka i 50 år, men er lei av å bli trakassert av skiløpere. - Men vi nekter å la oss skremme ut av marka, sier de to.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.02.2012 kl 10:54

GRORUD/ROMSÅS: - Det må da være plass til oss alle, sier Rigmor Kaltoft og Alise Karlsen.

De to venninnene går to-tre timer tur i marka mellom Romsås og Groruddammen hver dag. Det har de gjort i årevis.

Går mellom sporene

- Og hver gang det blir vinter, snø og skispor opplever vi det samme. Folk ber oss komme oss ut av skisporene. Og det selvom vi ikke går i sporene, men mellom, i midtrabatten. Et sted må jo vi også gå, sier en oppgitt Kaltoft.


Hun er glad i naturen og marka - sommer som vinter, men er lei av å bli jaget av skiløpere.

- «Du går i skisporet» var det en som ropte til meg her en dag.

- «Nei, det gjør jeg ikke, jeg går mellom løypene. Hvor mener du jeg skal gå da?» spurte jeg.

- «Ingen steder», svarte skiløperen.

-  Sånn kan vi vel ikke ha det, sier Rigmor.

LES OGSÅ: Denne appen er et must for deg som bruker utelivet i Oslo

Fikk et rapp over ryggen med skistaven

De to kvinnene påpeker at det ikke er lagt opp til at turgåere uten ski på beina skal få bruke marka vinterstid, de mener marka må være for alle.

- Når vi går fra bommen på Romsås ved kirken og opp til Steinbruvann, da er vi pinadø nødt til å gå ved skisporene, for der har de jo lagt løyper hele veien. Vi må jo få gå i marka vi også, sier Rigmor.


- Vi har en venninne som fikk seg et rapp over ryggen med skistaven nylig, da vi gikk tur. Det går da virkelig ikke an, forteller Alise.

Hun synes dessuten at folk kommer susende i full fart, uten å ta hensyn verken til turgåere eller bikkjer.

- Jeg mener at folk må se seg for og ta hensyn til hverandre, om det er i skiløypene eller andre steder, sier Alise.

LES OGSÅ:

- Det er mange ufine folk ute på byen

Parkerte i feil retning på E18

Poker-NM: Slapp skattekrav på en halv million

Blir frastjålet Canada goose-jakker på skolen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...