Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

De unge lærer bort til de evigunge

Odair Alonso får smart veiledning. Foto: ALDERS- OG DEMENSVENNLIG BY OG BYDEL

– Jeg lærer best når jeg kan gjøre det i mitt tempo, forteller Odair Alonso fra det smarte møtet mellom Rønningen-elever og evigunge som vil lære mer om telefoner og ipader.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.04.2017 kl 13:24

TÅSEN: – Vi har i dag fått oppleve stor stemning mellom generasjoner, de evigunge og de unge har gått sammen og skapt relasjon og bygget trygghet. Nå skal det utføres veiledning av smart telefoni, forteller Heidi K. Nordal, prosjektleder for Alders- og demensvennlig by og bydel.

Les mer om pilotprosjektet her.

Kaker, kaffe og digital veiledning. Foto: ALDERS- OG DEMENSVENNLIG BY OG BYDEL

Skjema

Det hele ble arrangert ved det nye Seniorhuset på Tåsen.

– Med felles start og en-til-en kontakt. Den eldre selv har krysset av på et skjema vi har laget i forkant, om hva hun eller han trenger hjelp eller veiledning til.

LES OGSÅ: Eldrebyråden prøvde seg som reporter - hva tenker du om å bli gammel?

Godt med digital hjelp av Rønningen Folkehøgskole-elever. Foto: ALDERS- OG DEMENSVENNLIG BY OG BYDEL

Viktig samskapning

Nordal fortsetter.

– Denne samskapingen er viktig på veien til å bli en aldersvennlig by. Vi bygger på kunnskap og ressurser i nærmiljøet i bydelen, nemlig Rønningen folkehøgskole og de eldre får økt kunnskap og trygghet i smart teknologi. Dette vil bidra til at flere eldre kan oppleve trygghet sin hverdag - og vi bidrar til å opprettholde trygge, aktive og selvstendige eldre.

LES OGSÅ: Torsdag inviterer jentene til gratis nettkafe

Smart veiledning. Foto: ALDERS- OG DEMENSVENNLIG BY OG BYDEL

Diplomer

Og det blir diplomer til elevene etter kurset.

– Vi skal gi elevene en oppmerksomhet i form av diplom etter endt veiledning. Her vil det blir bekreftet at de har utført fantastisk veiledning, samskapingsarbeid på tvers av generasjoner og nettverksbygging, forteller Nordal videre.

Strålende fornøyd

Odair Alonso er strålende fornøyd med den smarte veiledningen.

– Dette er bra, personlig og trygt. Jeg lærer best når jeg kan gjøre det i mitt tempo, sier han.

LES OGSÅ: Hvorfor bryr vi oss ikke mer om hvordan de eldre har det?

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...