Nordre Aker Budstikke

Debuterer med rusmidler: Politiet sender ut advarsler til ungdomsskole-foreldre

Kvelden etter siste skoledag på grunnskolen er det mange som feirer at de er ferdige med ti års skolegang. Ifølge politiet er også dette første gang mange eksperimenterer med rus. Nå går kommunen og politiet ut og ber foreldre passe ekstra på denne kvelden. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO

Snart klart for skoleavslutningene. I år får alle 10. klasseforeldrene for første gang et informasjonsbrev fra politiet om å passe på. Etter den formelle avslutningen er det nemlig mange som debuterer med rusmidler, advarer politiet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.06.2015 kl 19:31

NORDRE AKER: Politioverbetjent Anne Merete Ansok ved Majorstuen politistasjon forteller at skoleavslutningskveldene er kjent for å være kvelder der det festes og drikkes etter at de formelle avslutningene er ferdige.

Ikke gå glipp av noe! Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook og få siste nytt rett i nyhetsfeeden din!

– Også en debutkveld når det gjelder rus for noen av elevene. Vi ønsker å gjøre flest mulig foreldre bevisst på dette, derfor også skrivet, i samarbeid med Sam-for (Samarbeidsforum for foreldrefokusert forebygging i Oslo, journ. anm.) som er sendt til alle 10. klasseforeldrene, sier Ansok.

LES OGSÅ: – Nei til asfalt fra Kjelsås til Nydalen langs Akerselva

Snillere

Det er første året et slikt skriv blir sendt ut til foreldrene.


Ansok forteller videre at den generelle utviklingen i forhold til ungdom og rus er positiv, de fleste går det veldig bra med. Men de det ikke går bra med, kan det gå riktig ille med.

– Forskning viser jo at ungdommen blir "snillere" - men så har man de som ikke mestrer og takler å henge med på denne utviklingen, og kanskje derfor flykter i rus, sier Ansok.

LES OGSÅ: Både Birgit (81) og hennes bier fikk plass på sykehjemmet

Mer politi

I forbindelse med de forestående skoleavslutningene for 10. klassingene, styrker politiet beredsskapen.

– Vi vil ha ekstra folk ute, både torsdagen og fredagen. Særlig også med tanke på One Direction-konserten på Ullevaal til fredag, sier hun.

Vi har i flere år opplevd utfordringer med ungdommene kvelden og natten etter siste skoledag. Derfor denne "plakaten." Til dere med ungdom i huset: LES

Posted by Majorstuen politistasjon on 9. juni 2015

Bydelen har «utfordringer med rus» blant ungdom

I forbindelse med gjennomgangen av Salto-rapporten (Sammen lager vi et trygt Oslo) i forrige bydelsutvalgsmøte, kom det opp spørsmål om hva som ligger i at «Bydel Nordre Aker har utfordringer med ungdom og rus».

– Vi har søkt fylkesmannen om å få mer penger til ruksontaktarbeid. Bydelen har fått 600.000 for å øke volumet på stillingen for å gjøre mer og bedre arbeid, sa assisterende bydelsdirektør Preben Winger.

Fra søknadspapirene står det blant annet følgende: Bydel Nordre Aker tilhører region vest i Oslo. Undersøkelser fra NOVA/Ung Data viser at alkoholinntak for ungdom under 18 år ligger langt over gjennomsnittet ellers i Oslo.

LES OGSÅ: «Sprittaxier» selger narkotika til ungdom

Over bysnittet på cannabisbruk

Cannabisbruk og sterkere narkotiske stoffer er i tillegg økende melder politiet.

I 2012 viste undersøkelse fra NOVA at bydelen lå litt over Oslo-gjennomsnittet på
hasj/marihuana. Tall fra politiet i 2014 viste også en markant økning spesielt i bruk av cannabis, står det også i samme søknaden.

Politi og bydel jobber for å utsette debutalderen for alkohol og har temaet oppe i alle
møteplasser med ungdom og foresatte. Målgruppa er fra helt nede i 13-årsalderen, står det også.

Ny undersøkelse i år

Nova/Ungdata har foretatt ny undersøkelse nå i 2015. Svar fra denne undersøkelsen kommer i høst. Alle ungdomstrinnene og videregåendetrinnene er med i denne undersøkelsen.


LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...